Ministerul Sănătăţii se bate cu E.coli: atenţie la lapte! Vezi şi alte recomandări

232

Cumpăraţi lactate pasteurizate, carne din surse verificate, spălaţi fructele și legumele! Asta recomandă specialiştii după ce mai mulţi copii, în ţară, au fost diagnosticaţi cu sindrom hemolitic uremic. Cauza îmbolnăvirilor: Escherichia coli (E.coli) enterohemoragic O26.

Ministrul Sănătății, Patriciu Achimaş Cădariu, a prezentat, joi, concluziile la care au ajuns specialiștii Centrului European de Boli Transmisibile împreună cu cei români

Medicii care desfășoară ancheta epidemiologică au anunțat că urmăresc două ipoteze privind cauzele îmbolnăvirilor, și anume: sursa de infecție de origine alimentară sau o posibilă transmitere interumană. Toate datele privind investigația epidemiologică au fost transmise deja către ANSVSA, care a demarat o anchetă în acest sens.

Potrivit ministrului Sănătății, este nevoie de măsuri de prevenție, în special respectarea igienei personale, procurarea alimentelor din surse autorizate, dar şi ambalate corespunzător.

Referitor la starea copiilor aflați la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Marie Curie”, ministrul a arătat ca astăzi mai sunt internați şase copii cu sindrom hemolitic uremic. Dintre aceștia doar unul singur se mai află la secția de ATI, ceilalți primesc tratament în secția de nefrologie a unității.

LĂSAȚI UN MESAJ