MAE: restricții de circulație în Ungaria, pe perioada Crăciunului

79

Ministerul Afacerilor Externe anunţă că, pe teritoriul uneia din ţările vecine – Ungaria, sunt în vigoare, în zilele nelucrătoare din perioada Crăciunului, restricții de circulație.

Potrivit MAE, sunt vizate autovehiculele de transport marfă a căror masă totală depășește 7,5 tone. Restricţiile se aplică începând cu ziua de joi, 24 decembrie, ora 22:00, ora Ungariei, până duminică, 27 decembrie, ora 22.00, ora Ungariei.

MAE reaminteşte că, până la data de 1 martie 2016, camioanele dotate cu Euro3 pot circula sau tranzita teritoriul Ungariei în perioadele în care este în vigoare o restricție de circulație. Totodată, se estimează că timpii de așteptare să crească, în sensul de intrare spre România, la toate punctele de frontieră, urmare a controalelor specifice efectuate de Poliția de frontieră (foto gov.ro).

Potrivit MAE, cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (disponibilă gratuit în App Store și Google Play), care oferă informații, sfaturi de călătorie și posibilitatea de a fi alertați, în cazul în care apar situații speciale.

Poliţia de Frontieră reaminteşte care sunt punctele de frontieră de la frontiera cu Ungaria

Pentru evitarea aglomeraţiei, Poliţia de Frontieră Română recomandă în continuare participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţă, astfel încât să se preîntâmpine apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea, din cauza unui număr mare de călători, într-un timp foarte scurt. Cele mai tranzitate puncte de trecere sunt, în această perioadă, cele de la frontiera cu Ungaria:

pe raza jud. Timiş:
P.T.F. Cenad – Kiszombor;

pe raza jud. Arad:
P.T.F. Nădlac – Nagylak
P.T.F. Nădlac II – Csanadpalota
P.T.F. Turnu – Batonnya
P.T.F. Vărsând Gyula

pe raza jud. Bihor:
P.T.F. Salonta – Mehkerek
P.T.F. Borş – Artand
P.T.F. Valea lui Mihai – Nyirabrany
P.T.F. Sacuieni – Letavertes

pe raza jud. Satu Mare:
P.T.F. Urziceni – Vallaj
P.T.F. Petea – Csengersima

LĂSAȚI UN MESAJ