La Ghiroda se culeg roadele seriozității și perseverenței

222

În premieră în istoria comunei de 6.200 de locuitori de lângă Aeroportul Traian Vuia, Ghiroda va juca în sistemul divizionar național. A obținut acest drept sâmbătă, învingând în ambele manșe ale barajului de promovare pe Inter Petrila, echipă din Valea Jiului.

CS Ghiroda și-a anunțat de mult ambițiile. Îmi amintesc un meci, acum vreo șase ani, la Murani, în Campionatul Județean. La gazde, patron, Cornel Brici, pitorescu solist de muzică populară. La Ghiroda, antrenor, Alin Miloș, iar căpitan, Andrei Bogdan. Era un frig crâncen. Oaspeții au învins, Brici și-a dat afară antrenorul imediat după fluierul final.

Ghiroda a promovat în D. Apoi a jucat două finale de Cupa României în județ, ambele pierdute cu Ripensia; apoi a câștigat o alta, anul trecut. A luat fața lui ASU Politehnica și a ajuns la barajul de promovare în Liga a III-a. Dar a cedat la penalty-uri cu Galda de Jos, din Alba, echipă ce a visat la câștigarea seriei Ripensiei în sezonul tocmai încheiat.

Acum, în sfârșit, Ghiroda e în C. E rodul muncii de ani de zile, a bazelor puse de primăria locală, dar și de Alin Miloș și Paul Codrea.

Fostul mijlocaș internațional a construit în Ghiroda un teren artificial de minifotbal, apoi a antrenat echipa, iar acum e director sportiv. Ce poate fi mai frumos, fiind vorba de localitatea unde ex-polistul a copilărit?

De la toamnă, Ghiroda va găzdui, poate și în nocturnă, meciuri cu Deva, Reșița și Alba Iulia. Pentru că și baza a trecut, în ultimii ani, prin mari transformări, acum devenind una dintre cele mai cochete de la nivelul eșaloanelor inferioare.

Asistăm, sperăm, la începutul unei lungi prezențe ghirodene în Liga a III-a. Sau, de ce nu, mai sus…

LĂSAȚI UN MESAJ