Firme din zona Dacia, amendate pentru mizerie și alte nereguli

24

Nu aveau contract de salubrizare cu o firmă specializată, nu au colectat selectiv deșeurile, nu au spălat pubelele sau nu aveau coș de gunoi la intrare. Sunt câteva dintre neregulile descopeite de polițiștii locali din Timișoara în zona Dacia. Societățile s-au ales cu amenzi.

”Efective mărite de polițiști locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului au efectuat, în cursul zilei de ieri, o amplă acțiune în zona Dacia pe linia verificării modului în care reprezentanții societăților comerciale respectă legislația în ceea ce privește păstrarea curățeniei și colectarea selectivă a deșeurilor. Astfel, au fost verificate 27 de societăți comerciale, fiind aplicate 15 sancțiuni cu amenzi în valoare de 34500 lei. În timpul acțiunii a fost depistată și o persoană care a abandonat deșeuri pe str. Burebista, aceasta fiind sancționată cu 1000 lei, conform HCL 371/2007”, spun polițiștii locali.

Neregulile constatate au fost: nerespectarea obligațiilor privind precolectarea selectiva a deșeurilor, neîncheierea contractelor cu operatorul de salubrizare, neigienizarea pubelelor utilizate, neampalsarea la intrarea în punctul de lucru a unui coș de gunoi. Sancțiunile în astfel de situații sunt între 500 și 1.000 lei pentru persoanele fizice și pot ajunge până la 2.500 lei pentru persoanele juridice.

LĂSAȚI UN MESAJ