18 C
Timișoara
luni 20 mai 2024

Un adevărat colț de rai poate fi întâlnit la 100 de kilometri de Timișoara

Ţara Haţegului poate reprezenta una dintre destinaţiile de vacanţă în aceste zile libere și îi așteaptă pe turiști cu trasee tematice, geoparcul dinozaurilor și bisericile monument istoric.

Pensiunile din Țara Hațegului încă mai au locuri libere pentru cei care doresc să își petreacă minivacanța de Paște în natură, departe de stresul cotidian.

Turiștii sunt așteptați cu oferte adaptate pentru toate vârstele, trasee tematice și obiective istorice, după cum explică managerul Asociației de Turism Retezat, destinația de ecoturism Țara Hațegului, Anca Rusu.

“Partenerii noștri administratori de pensiuni au pregătit pachete pe gustul și pe bugetul fiecăruia. Pentru un sejur de patru nopți de cazare cu demipensiune, prețurile pleacă de la 750 lei și ajung până la 1.500 lei de persoană, iar oferta e completată cu tot ce are Țara Hațegului mai frumos. Vizite la obiective turistice, drumeții natură, pentru că noi suntem o destinație de natură, oamenii pentru asta vin în principal și abia așteptăm să să ne întâlnim cu turiștii”, spune Anca Rusu.

Trasee turistice pentru toate vârstele

Țara Hațegului poate fi vizitată atât de familiile cu copii, pentru care există trasee special amenajate, cât și de pasionații de alpinism care doresc să urce în Retezat.

„Țara Hațegului este o zonă extrem de complexă și cu un relief foarte divers. Depresiunea, zona țărui Hațegului este atractivă în special pentru familii cu copii care vin pentru obiective culturale și trasee de drumeție ușoară sau traseele tematice pe care noi le-am dezvoltat în ultimii ani în munca noastră de dezvoltare și de promovare a destinației de rcoturism Țara Hațegului. În zona montană, Retezatul, este un munte tehnic nu este accesibil oricui, avem pentru pasionații de natură și de drumeții, trasee un pic mai grele. Dacă e să ne referim la traseele tematice din Țara Hațegului, aș aminti un traseu care a prins foarte bine în ultima perioadă, traseul către Fundătura Ponorului, un loc absolut spectaculos din Munții Șureanu, de care se îndrăgostește din ce în ce mai multă lume din toată țara și ne bucură foarte tare lucrul acesta”, spune Anca Rusu.

În ceea ce privește gastronomia, proprietarii de pensiuni vor oferi oaspeților preparatele tradiționale, de la drobul și friptura de miel, până la mezelurile specifice zonei.

sursa: https://www.radiotimisoara.ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Între neo-marxism și neo-legionarism

În vâltoarea pricinuită de multiplele alegeri ce urmează să se consume pe parcursul acestui an, mi-a devenit tot mai clar faptul că, într-o importantă...

FOTO | „ESTETICA RĂTĂCIRII”, expoziția în cadrul căreia foștii elevi ai lui „Cici” devin maeștri. Vernisajul a atras zeci de curioși.

Sâmbătă, 18 aprilie, nu aveai loc să arunci un ac la Galeria Helios. Micul spațiu dedicat artei era plin de lume. Puteai vedea de-opotrivă...

Citește și :