Două stațiuni balneare din vestul țării – în topul preferințelor românilor!

781

Cererea pentru vacanţe în staţiuni balneare a fost în creştere de la un an la altul, iar în 2017 vânzările au fost cu circa 20% mai mari în zonele mai dezvoltate. Specialiștii sunt de părere că anul 2018 va fi cel mai bun din ultimii 20-30 de ani pentru turismul balneo.

Potrivit ANAT, familiile cu copii, care au preferat pentru vacanţa lor hoteluri cu aqua park, bazine termale, centre SPA, au fost principalii clienţi anul trecut. Staţiunile cele mai solicitate au fost Băile Felix, Băile Herculane, Sovata, Covasna, Vatra Dornei, Călimăneşti-Căciulata, Băile Olăneşti, la un sejur mediu de 7 zile.

Alin Burcea a mai spus o altă tendinţă a anului 2018 este creşterea pentru segmentul de vacanţe charter din alte oraşe decât Capitala. „În 2018 vor fi plecări de chartere de pe toate aeroporturile ţării, inclusiv din Târgu Mureş şi Timişoara. Pe acest segment, Alanya va fi marea surpriză deoarece se vor opera chartere chiar pe acest aeroport, turiştii scăpând de timpul pierdut cu drumul de la aeroportul din Antalya”, a declarat Burcea  pentru Capital.

 

LĂSAȚI UN MESAJ