22.2 C
Timișoara
vineri 19 iulie 2024

Cum vor arăta Crăciunul și Revelionul în acest an. Ce ne pregătește Raed Arafat de sărbători

Raed Arafat a vorbit, marți, despre măsurile de restricție care vor fi în vigoare în timpul sărbătorilor de iarnă. Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență susține că în niciun caz ”nu vom avea o sărbătoare similară cu cea din 2019”.

„Limitele generale le știm deja: masca cred că va fi și atunci, distanțarea va fi și atunci, limitele la activitățile în spațiile închise vor fi și atunci, cel mai probabil. Dacă vor fi și alte măsuri, asta n-am cum să prezic de pe acum. Important e să sesizăm cu toții că n-avem cum să avem o sărbătoare similară cu cea din 2019”, a declarat șeful DSU.

Raed Arafat: ”Vom fi în mijlocul pandemiei, în valul doi!”

Arafat a tras și un semnal de alarmă cu privire la respectarea regulilor.

„Vom fi în mijlocul pandemiei, în valul doi și vom fi și cu risc că, dacă nu respectăm regulile, să ne trezim cu o creștere în ianuarie-februarie. Încă vom fi în timpul iernii, care este sezonul preferat de acest virus”, a mai spus el.

”Crăciunul în familie înseamnă între oamenii care stau în aceeași casă”

De asemenea, secretarul de stat în Sănătate a explicat ce ar trebui să însemne, în anul 2021, Crăciunul în familie.

În familie înseamnă între oamenii care stau în aceeași casă, da! În familie lărgită înseamnă să vină și alții la tine, ți-ai asumat imediat un risc!

Unii au încercat să denatureze declarațiile de la Guvern. Nu putem să intrăm în casele oamenilor și să spunem ce să facă. Asta este răspunderea lor acolo. Dacă tu vrei să sărbătorești cu încă două-trei familii, ți-ai crescut mult riscul de a te infecta, pentru că bănuiesc că nu vei sta în noaptea de Crăciun cu mască. Asta e imposibil. Așa că, modul în care îți organizezi masa de Crăciun, dacă aduci și bunicii, și alți prieteni și mai multă lume, care stau în alte zone, riscul de transmitere este mai mare. Ăsta e un lucru logic”, a completat secretarul de stat.

”Fiecare calculează riscul pe care vrea să și-l asume”

„Fiecare calculează riscul pe care vrea să și-l asume. Noi încercăm să limităm riscul de răspândire în spațiile publice, la locul de muncă, dăm sfaturi pentru spațiile private, dar acolo nu avem cum să mergem să controlăm, nici nu este normal. Acolo depinde de fiecare persoană și de cât de mult conștientizează riscul cu care se confruntă”, a precizat Raed Arafat la digi24.ro.

Sursa: www.antena3.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Citește și :