19.5 C
Timișoara
duminică 24 septembrie 2023

Copil ascuns în locul mărfii pentru a fi trecut granița

UncategorizedCopil ascuns în locul mărfii pentru a fi trecut granița

Două femei din România sunt cercetate de polițiștii de frontieră după ce au încercat să își scoată din țară copiii minori. Una și-a ascuns fata în locul de transport marfă al unei autoutilitare, iar alta a prezentat la control o procură notarială falsă. Ambele cazuri s-au întâmplat la Nădlac II.

Prima mămică a ajuns la control, marți după masa. Era pasageră într-o autoutilitară condusă de un bărbat. La verificări, în vehicul, în loc de marfă, a fosst găsită o fată de 15 ani. Mama ei încercase s o scoată astfeș din țară, neavând acceptul tatălui.

 

O jumătate de oră mai târziu, în acelaşi punct de trecere a frontierei, s-a prezentat pe sensul de ieşire din ţară o femeie, cetăţean român, în vârstă de 37 de ani, care călătorea ca pasager într-un autocar înmatriculat în România. Aceasta era însoţită de fiul ei, tot cetăţean român, în vârstă de 17 ani, ambii cu domiciliul pe raza judeţului Argeş.

La controlul de frontieră, femeia a prezentat pentru minor o procură notarială care nu îndeplinea condiţiile de formă şi fond ale uneia autentice, aceasta fiind falsă. Femeia a declarat că a primit procura notarială de la tatăl minorului, neştiind că este falsă.

Citește și :