10.1 C
Timișoara
marți 14 mai 2024

Ce a mai rămas de văzut și făcut la Băile Herculane? O scurtă călătorie printre ruine, poteci periculoase și un viitor nu tocmai luminos

Băile Herculane, stațiunea din inima Parcului National Domogled, denumită cândva Perla Banatului, a ajuns într-o stare deplorabilă. Locuitorii de aici de declară îngroziți de tot ceea ce văd în jur. Spun că este periculos să meargă chiar și prin centru, stațiunea devenind un adevărat șantier.

Stațiunea celebră de la noi din țară unde este periculos să mergi chiar și prin centru

Locuitorii din Băile Herculane sunt de-a dreptul revoltați de situația în care a ajuns stațiunea. Aceștia acuză autoritățile locale responsabile de lucrările din zonă că lasă canalizările la voia întâmplării, ele devenind un real pericol pentru vieţile oamenilor. Turiştii se tem să mai mergă singuri prin parcul pe care primăria a început să îl reabiliteze.

Potrivit unui reportaj realizat de Antena 3 în zonă, spațiile în care se lucrează nu sunt împrejmuite şi multe guri de canal sunt numai parţial acoperite. De altfel, zilele trecute, oamenii au intrat în panică, după ce un câine a căzut într-un bazin cu apă sulfuroasă, iar intervenția pompierilor pentru a-l salva a durat mai mult de două ore.

„Sunt oameni care lucrează fără răspundere. Nu au bunul simț. Dar să calce el, sau să-i pice lui, cineva din familie, să i se întâmple lui. Lucrează toţi după capul lor”, spune o cetățeană revoltată.

„Ne aflăm în centrul oraşului Băile Herculane, acolo unde Primăria reabilitează parcul aflat în spatele meu. Din păcate, zona reprezintă un adevărat pericol pentru trecători, pentru că există multe canale care sunt neasigurate”, spune și corespondentul Antena 3.

Iar aceasta nu este singura problemă a localității

Cândva una dintre cele mai vizitate stațiuni balneare din țara noastră, Băile Herculane a ajuns acum și un paradis al câinilor vagabonzi, care se plimbă nestingheriți pe străzile orașului.

Stațiunea turistică este situată pe Valea Cernei, la o altitudine de 168 de metri, în județul Caraș-Severin. Este, de altfel, și cea mai veche de la noi din țară, cu o istorie de aproape 2.000 de ani, un loc binecuvântat de natură, cu peisaje cum rar întâlnești, aer curat și mai ales, cu ape termale miraculoase.

Turiștii vin aici pentru a face băi cu ape termale, masaje, spa cu ape sulfuroase, balneoterapie, crioterapie, aerosoli și hidrokinetoterapie. Aceste terapii sunt benefie în tratarea reumatismului, dar și pentru a ține sub control unele afecțiuni cardiovasculare.

Sursa: https://www.impact.ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Deblocarea fondurilor pentru primăriile din județ

Soluția propusă de grupul format din 19 consilieri județeni pentru deblocarea situației fondurilor pentru echilibrarea bugetelor locale alocate de Consiliul Județean Timiș pentru primăriile...

Rețelele de apă și canalizare din Timișoara – prioritatea Aquatim

Pentru că ne dorim ca locuitorii Timișoarei să fie informați cu privire la progresul lucrărilor realizate de Aquatim din fonduri europene, vă oferim în...

Citește și :