Barometru Urban: Cluj-Napoca, cel mai atractiv oraș. Unde se situează Timișoara

576

Un nou studiu amplu despre viața la oraș a fost publicat. Din datele adunate reiese că cel mai atractiv oraș din România este Cluj-Napoca, preferat de 21% din totalul populației urbane din România.

În topul Barometru Urban – Calitatea Vieții în Orașele din România, Timișoara se află pe locul 3, cu un procent de 10,3%. Brașovul este pe locul 2, cu 15,6 procente. În ceea ce privește satisfacția localnicilor din orașe, Cluj-Napoca, Oradea, Alba Iulia sau Brașov se clasează pe primele locuri.

Cele mai apreciate puncte ale facilităților și infrastructurii urbane sunt disponibilitatea magazinelor de vânzare cu amănuntul, urmat de facilitățile educaționale, siguranța în spații publice și spațiile verzi.

Principalele probleme urbane identificate de barometru sunt serviciile de sănătate, poluarea aerului și infrastructura rutieră.

Cea mai importantă direcție strategică, percepută la nivel național, este asigurarea condițiilor de viață ale oamenilor (accesul la servicii, modalități de petrecere a timpului liber, acces la utilități).

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ