17 C
Timișoara
sâmbătă 2 decembrie 2023

Avertisment pentru Dominic Fritz de la Alfred Simonis! ,,Toți candidații noștri sunt mult mai buni decât Fritz”. O mare personalitate a orașului, independent politic, ar putea să fie susținut de PSD Timiș pentru fotoliul de primar al Timișoarei  | VIDEO

Deși după calendarul electoral încărcat al anului 2024 alegerile locale vor fi, cel mai probabil, pe la finalul primăverii, formațiunile politice timișene își fac deja planuri. Unii știu ce vor dar încă stau într-o așteptare plictisitoare pentru votanți sperând cine știe ce minune care să-i mai ridice în sondaje. Alții încă bâjbâie în cifre, propuneri de candidați și posibile alianțe.

Video aici: https://www.youtube.com/watch?v=B8IlicD_4XM 

Cei mai hotărâți se pare că sunt social-democrații. Au analizat și verificat cele mai bune posibilități și au dat un verdict clar. Vor, deși recunosc cinstit că e foarte greu, să-și asigure conducerea Consiliului Județean cât și Primăria Timișoarei. După sondajele de opinie de până acum consideră că au prima șansă la județ și momentan a doua șansă la conducerea municipiului. Dar se vor concentra serios și, cu muncă multă, încearcă, ca pentru prima oară în trei decenii, să dea orașului un primar de stânga.

Parlamentarul Alfred Simonis, din postura de recent reales președintele PSD Timiș, a anunțat, vineri, candidații la alegerile locale de anul viitor. Pentru prima dată întreaga echipă este formată din tineri. Sau „tineri lupi” după caracterizarea președintelui național Marcel Ciolacu.

Atât Alfred Simonis, cât și actualul prefect Mihai Ritivoiu, și-au asumat rolul de a candida, atât la Consiliul Județean Timiș cât și la Primăria Timișoara după cum va hotărî partidul și procentele de încredere pe care le vor însuma.

Cum nu este nimic secret în partidul pe care îl conduce, președintele Simonis a și indicat pe cei dintre care se va alege candidatul la șefia CJT: actualul senator Eugen Dogariu, consilierul județean Alexandru Iovescu, senatorul Sebastian Răducanu, prefectul Mihai Ritivoiu sau deputatul Alfred Simonis.

Iar la candidatura pentru funcția de primar se află în discuție subprefectul Sorin Ionescu, omul de afaceri Adrian Cionca, prefectul Mihai Ritivoiu și consilierul local Roxana Iliescu de la Pro România și, desigur, din nou Alfred Simonis. Roxana Iliescu este venită în urma protocolului de colaborare cu partidul Pro România.

„Au fost mai mulți colegi care s-au înscris. De selecția internă au trecut aceștia… Avem doi candidați, eu și Mihai Ritivoiu, care ne-am înscris pentru ambele poziții. Vom face măsurători, vom vedea ceea ce își doresc timișorenii și timișenii și, în funcție de aceasta, după o perioadă de timp, nu foarte lungă, vom face evaluarea și vom stabili cine sunt candidații”, a declarat Alfred Simonis.

Deși lista este definitivată nu se exclude atragerea a unuia sau chiar a doi dintre oamenii de notorietate ai societății civile neînregimentați politic. Acesta (sau aceștia) ar putea fi „o mare personalitate” din lumea medicală, academică sau culturală să se alăture echipei PSD.

„O mare personalitate – pe care mulți dintre voi o bănuiți – dar și alta, s-ar putea regăsi în această echipă pe care am alcătuit-o. Obiectivul nostru nu este neapărat să punem în funcții colegi de partid, ci important este ca cei pe care îi susținem să câștige și să ajute la deblocarea, derularea și finanțarea proiectelor cu adevărat importante pentru Timișoara și Timiș”, a adăugat deputatul PSD.

Cât despre înțelegeri cu alte partide nimic nu este exclus cu excepția colaborării cu persoana Alin Nica, dar nu și cu partidul acestuia: „Exclud orice negociere cu domnul Nica. Nu este un partener frecventabil”.

„În politică nu exclud nimic, însă exclud o alianță între mine și domnul Nica. Domnul Nica este un personaj cu care nu pot avea înțelegeri, discuții, negocieri. Domnul Nica, în același timp, nu înseamnă PNL… Nu am avut nicio negociere cu domnul Nica pe deconcentrate pentru că nu este în atribuția mea; am evitat pe cât de mult orice negocieri cu domnul Nica, pe care, cu tot respectul, nu îl pot considera un partener frecventabil.

Printre candidați mai este de semnalat și primarul din Variaș, Nicolae Birău, tot de la Pro România, care, de asemenea, are o înțelegere electorală cu PSD.

https://www.youtube.com/watch?v=B8IlicD_4XM

 

 

 

 

 

 

 

Alte subiecte :

Citește și :