„Au venit ciurucurile din toată Oltenia. Orașul a fost invadat de olteni!” Caricaturist celebru, declarații teribile despre Timișoara de azi VIDEO

2832
Unul dintre cei mai importanți oameni de cultură din România, caricaturistul Ştefan Popa Popa’s, numit recent ambasador cultural al Timişoarei, a lansat într-o emisiune televizată un atac dur la adresa oltenilor stabiliți în orașul de pe Bega.
Invitat în emisiunea „Convergenţe”, de la postul local de televiziune Tele Europa Nova Timişoara, caricaturistul Ştefan Popa Popa’s, care i-a portretizat pe cei mai importanți lideri politici ai lumii şi a primit recent titlul de ambasador cultural al Timișoarei (primul titlu de acest gen acordat în municipiu), a făcut declarații extrem de dure la adresa oltenilor stabiliți în Timişoara.
Vorbind despre cultura din Timişoara a spus că „publicul din Timişoara s-a schimbat, avem peste 60 la sută olteni în loc de timişoreni”. „Atunci îmi pun şi eu întrebarea: unde sunt valorile Timişoarei?”, a spus Popa’s. Moderatorul emisiunii i-a atras atenţia că şi el este născut din părinţi olteni. „Timişoara a fost ridicată de olteni şi de moldoveni. Timişoara a fost o mlaştină aici. Nu e bine să atacăm…olteni, moldoveni”, a spus moderatorul emisiunii.
„Ba, da. Trebuie să atacăm pentru că nu au venit cei mai ca lumea. Au venit ciurucurile din Oltenia. Aşa…mai avem olteni foarte valoroşi care au venit în Timişoara şi au făcut lucruri ca lumea”, a declarat Popa’s. Caricaturistul a declarat că „la ora actuală Timişoara este invadată de olteni”. „Asta am observat eu la maşini. Toate sunt de Dolj, de Gorj, de Mehedinţi. (…) Pe mine nu mă interesează ce pierd. Eu nu am venit aici să câştig, să mă agreeze lumea. Pe stradă se juca copilul sârb, cu copilul maghiar şi toţi ştiau patru limbi în Timişoara. Acum, toată lumea vorbeşte fusei, mă dusei”, a spus Popa’s, care a fost apostrofat din nou de moderator: „Sunteţi simpluţ”. „Sunt simpluţ pentru că vi se pare dumneavoastră simpluţ că sunteţi oltean şi ţineţi cu oltenii, nu vă supăraţi”, a spus Popa’s, care a adăugat că şi mama lui este olteancă. „Au stricat echilibrul cultural al Timişoarei”, a continuat Popa’s atacul la adresa oltenilor. În final, moderatorul emisiunii i-a spus la Popa’s că el este cel care a stricat echilibrul emisiunii. „Nu sunt de acord să vă luaţi de oameni pe criterii etnice sau regionale. Nu sunt de acord la emisiunea mea să ne luăm de faptul că sunt olteni, că-s bănăţeni, că-s arabi, că-s unguri. (…) Nu contează etnia sau regiunea. Vorbiţi acum, că nu o să mai aveţi ocazia la mine la emisiune, să ştiţi. Ieşirile astea nu se fac cu mine. Aţi sărit calul cu mine şi cu asta încheiem subiectul”, a spus moderatorul emisiunii.
Video, aici!
Sursa: adevarul.ro

6 COMENTARII

 1. Are dreptate. Nu este in campanie electorala asa ca poate sa spuna deschis ceea ce gandesc si alti banateni in toalele. Unde este bunastare vin si cei nedoriti. Sau si cei neinvitati.

 2. Pai are mare dreptate maestrul chiar daca pare un limbaj mai plastic, mai radical. Daca venira cu metehnele lor proaste mai bine sa ramana lai acasă. De ce veniră numai sa spurce specificul nostru.

  • Mai bine v-ati gandi la ce anume ramane din specificul national cu totul, avand in vedere ca e atat de cosmopolit Banatul asta, ca de disparut ca specific veti disparea fie ca vreti, fie ca nu. Fie ca sunt tigani si arabi, fie ca suntem noi oltenii care va sugem din aproape in aproape resursele, va luam fiicele la puricat si va compromitem carierele. Fiti supusi ca e mai bine.
   Fusei aici, facui asta.
   Un student oltean ciuruc.

   • Nu stiu fica cui ai luat tu la purecat, probabbil tot un oltean din alt val, sau vreo moldoveanca focoasa ca altfel ramaneai virgin. pentru cultura ta banatencele se combina doar cu banateni de neam si tin nunti de sute de persoane, Nu se amesteca nimeni decat la saraci si prapaditi. cat despre furatul locurilor de munca asta e un stereotip de al vostru, singurele locuri unde aveti sanse sunt la sclavagistii de la multinationale unde va mancati intre voi pe cativa lei. Bastinasii au afaceri proprii. Cu tiganii si arabii ai dreptate.

 3. TM in traducere libera inseamna ‘tot Mehedintiul’,asa ca mai lasti-o moale cu ‘valorile Timisoarei’.Apropo,d-l Popa’s care a lucrat la MEVA Severin,ca inginer proiectant si ,cel mai probabil,si un pic sifonar,ar trebui sa observe ca centrul Timisoarei ‘ultracivilizate’ a fost cumparat de tzigani,inclusiv sediul securitatii.

LĂSAȚI UN MESAJ