Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest dă un nou aspect Castelului din Hunedoara

93

Regio-POR în Regiunea Vest: bani europeni pentru a păstra și pune în valoare patrimoniul nostru cultural-istoric.

ADR Vest prezintă stadiul lucrărilor la Castelul Corvinilor din Hunedoara, aflat în restaurare printr-un astfel de proiect european.

Schelele sunt deja ridicate sus și șantierul avansează la castel, după cum se poate vedea în imagini de la fața locului. Lucrările de execuție sunt realizate în proporție de 42% la acest obiectiv.

La Castelul Corvinilor sunt prevăzute lucrări complexe de consolidare și reabilitare a zonelor afectate, parte din obiectiv, precum și lucrări de restaurare – finisaje interioare și exterioare, lucrări de reconstituire și de amenajare a unor spații rezultate din reconstituirea unor planșee, refacerea și introducerea lor în circuitul turistic.

Proiectul privind „Restaurarea și valorificarea durabilă a patrimoniului cultural Castelul Corvinilor – Municipiul Hunedoara, Județul Hunedoara” are ca beneficiar Primăria Hunedoara
.Valoarea totală a investiției este de 21.884.908,73 lei, finanțarea nerambursabilă fiind de 21.447.210,55 lei.

La solicitarea beneficiarului, perioada de implementare a fost prelungită de la 62 luni la 86 luni, până la data de 31.08.2021.

Proiectul beneficiază de finanțare prin #Regio-POR 2014-2020, Axa prioritară 5 – „Îmbunătățirea mediului urban și conservarea, protecţia şi valorificarea durabilă a patrimoniului cultural”, Prioritatea de investiție – 5.1, „Conservarea, protejarea, promovarea şi dezvoltarea patrimoniului natural şi cultural”.

LĂSAȚI UN MESAJ