ACS Poli e-n cursă, în cupe. O finală ar legitima existența acestui club

257

Deși clasată pe loc retrogradabil în Liga I, ACS Poli este în cursa pentru cupe. Nu europene, ci ale României. Cupa României și Cupa Ligii.
În tragerea la sorți care a avut loc luni, în sferturile competiției pe care Poli în variantă ”clasică” a câștigat-o de două ori (1958, 1980) și în finala căreia Poli în varianta Iancu a jucat tot de două ori (2007, 2009), adversarul actualilor alb-violeți de prim eșalon va fi CFR Cluj. În manșă unică, dar cu timișorenii gazde, fiind echipa mai slab clasată în sezonul trecut. Meciul va avea loc în 28, 29 sau 30 martie.
În Cupa Ligii urmează returul semifinalelor. În 28 februarie, de la ora 20, tot la Timișoara, cu ASA 2013, echipă cu care ACS Poli a dat piept și în ultima etapă a Ligii I, nesăratul 0-0 de la Cluj. După 4-2 în prima manșă, elevii lui Ionuț Popa sunt mari favoriți la accesul în finală. Acolo au șanse mari să dea peste Dinamo, care a dispus cu un sec 4-1 de Steaua.
Prezența ACS-istă într-o finală, fie ea chiar și a Cupei Ligii, poate legitima existența acestui club născut în 2012, într-o vară de mare cumpănă pentru fotbalul timișorean.
Până atunci, luni, 20 februarie, de la ora 18, ACS Poli va primi vizita unei alte Politehnici ”replicate”, cea din Iași. Va fi etapa a 24-a, din 26, a sezonului regulat și trebuie acumulate puncte, distanța față de locurile salvării fiind apreciabilă, chiar și în condițiile în care punctajul se va înjumătăți înaintea play-out-ului.
La ora scrierii acestor rânduri, sunt probleme cu stadionul. Clubul n-a achitat mai multe facturi pentru chiria pe care o plătește, de ceva timp încoace, la ”Dan Păltinișanu” și există chiar varianta ca meciul să se joace în altă localitate!
Să sperăm că nu se va ajunge, totuși, aici.
Fotbalul timișorean și fotbalul românesc sunt exact oglinda societății românești actuale.

LĂSAȚI UN MESAJ