17.1 C
Timișoara
vineri 26 aprilie 2024

Demisii în lanț la spitalul din Bacău, după ce medicul care l-a tratat pe studentul întors din China a fost amendat

Toți cei șapte medici de la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean din Bacău și-au scris demisiile, miercuri, după ce doctorul care s-a ocupat de cazul studentului de 24 de ani, întors din China, suspectat că este infectat cu coronavirus, a fost amendat de Direcția de Sănătate Publică pe motiv că informația a ajuns mai întâi la presă și apoi la autorități.

Medicul a fost amendat de Direcția de Sănătate Publică Bacău cu 20.000 de lei.

Directorul medical al Spitalului Județean Bacău, Ioana Dinu, a precizat că în acest moment, activitatea Unității de Primiri Urgențe se desfășoară normal, mai ales că demisiile încă nu au fost semnate, iar medicii sunt la serviciu. Aceasta a adăugat că doctorul ar fi trebuit felicitat, nu amendat.

Conducerea Spitalului Județean Bacău a decis să conteste amenda dată de Direcția de Sănătate Publică.

Managerul spitalului a precizat că se poartă discuții cu medicii pentru a nu se ajunge la un blocaj, în cazul în care aceștia își mențin dorința de a demisiona.

Amenda în valoare de 20.000 de lei a fost dată medicului care a tratat tânărul de 24 de ani, student în China, care a revenit acum câteva zile în țară și avea simptome de gripă.

Managerul mai spune că aceste cazuri trebuie raportate „de îndată de la depistare”: „Cazul a fost evaluat de medicul de urgență, împreună cu ceilalți medici de specialitate, după care a fost întocmită o adresă către DSP și transmisă către toate căile, de la fax, e-mail, până la WhatsApp. Presa a aflat mai repede, presa are libertatea ei, noi nu intervenim, din punctul nostru de vedere, ne-a interesat parcursul și evoluția cazului medical.”

Studentul din Bacău s-a întors acum câteva zile din China și a prezentat simptome de gripă, motiv pentru care au existat suspiciuni de coronavirus. El a fost transferat la Institutul Matei Balș din București. Specialiștii au anunțat că nu este infectat cu coronavirus ci are gripă. Tânărul a fost externat și continuă tratamentul în ambulatoriu.

Sursa: hotnews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Ziua internațională a securității și sănătății în muncă

ITM TIMIȘ organizează luni, 29 aprilie 2024, de la ora 11, la sediul instituției din loc. Giroc, str. Calea Timișoarei nr....

Mai multe spitale din Timișoara se pregătesc să ,,tragă obloanele”. Ce se va întâmpla cu miile de pacienți dacă fondurile cerute nu vor veni...

Situația financiară a marilor spitale rămâne una critică, în ciuda semnalelor trase în mod repetat de conducerile unităților sanitare. Marile spitale din Timișoara se confruntă,...

Citește și :