Zoltan Marossy: ”Până în 2020, UDMR nu va mai intra la guvernare”

225

Partidul ce reprezintă interesele minorității maghiare din județul nostru este de decenii UDMR. La nivel local este unul din factorii de echilibru în disputele ce au loc între alte partide.
De o destul de lungă perioadă filiala județeană a fost condusă de Halasz Ferenc. Dar după 12 ani de șefie a considerat că politica erodează mult și s-a retras. Nu a mai dorit să candidaze pentru încă un mandat.
Sâmbătă a avut loc conferința județeană ce a avut ca principală sarcină alegerea unui nou președinte. Cu toate că a fost o singură candidatură scorul a fost destul de greu de stabilit. Din cei peste o sută de delegați ai tuturor organizațiilor a fost necesare minim jumătate plus unul din voturi. Scrutinul a decis ca Marossy Zoltan să fie noul lider al organizației. Au fost numărate 77 de voturi favorabile și 20 de impotriviri.
Zoltan Marossy, un om care a făcut carieră în administrație (a fost de patru ori subprefect al județului Timiș), a ales acum, din nou, calea politică. Dânsul a fost veșnicul subprefect de avarie ce venea să dreagă treaba când erau schimbați prefecții după mersul treburilor de la capitală. A mai ocupat diverse funcții în aparatul Consiliului Județean. Conform legii cei ce sunt înalți funcționari publici nu au dreptul de a face parte din partide politice.
Noul șef, Marossy, a promis un nou proiect de statut al partidului. Una din principalele sarcini pe care le va aborda este de a face cunoscută cultura minorităților din Banat, în special a celei maghiare.
„Eu m-am simțit foarte bine și la prefectură și la consiliul județean. De patru ori am fost subprefect. Până în 2020, UDMR nu va mai intra la guvernare, nu se întrevede să fie un grup acolo care să aibă nevoie de munca mea. În Timiș, țelul UDMR nu poate fi strângerea de voturi și ocuparea de poziții. Noi mergem pe păstrarea pe cât posibil a tuturor limbilor minoritare din Banat, să facem cunoscută cultura minorităților din Banat, în primul rând a celei maghiare, să fie cunoscută și de cei noi veniți în această parte de țară”, a spus Zoltan Marossy, noul președinte al UDMR Timiș.

Vechiul președinte Halasz Ferenc nu iasă total din politică. Va continua și ca atare a candidat și a fost ales ca membru în Consiliul Reprezentanților Teritoriali ai UDMR Timiș, un for ales al UDMR Timiș, acolo sunt luate cele mai importante decizii la nivel județean.

LĂSAȚI UN MESAJ