Ziua Drapelului Național sărbătorită la Timișoara | FOTO-VIDEO

173

Ca în fiecare an la Timișoara s-a marcat în mod festiv Ziua Drapelului Național în prezența a numeroși timișoreni ce nu puteau rata ocazia unui eveniment de suflet. Ziua Drapelului Național este sărbătoare oficială de un sfert de secol fiind instituită prin Legea nr.96 din 20 mai 1998.

Întreaga solemnitate a avut loc în Catedrala Mitropolitană și pe platoul din față. Un drapel tricolor imens a fost scos din altarul lăcașului de cult, desfășurat și înmânat unei formațiuni de militari. În afară a avut loc o scurtă slujbă de sfințire oficiată de IPS Ioan Selejan împreună cu un sobor de preoți. Tricolorul a fost înălțat pe catarg în acordurile Imnului de Stat „Deșteaptă-te Române”.

Rând pe rând autoritățile locale și județene au avut de spus o scurtă alocuțiune despre însemnătatea drapelului ca simbol național și contextul istoric în care a fost adoptat.
Mihai Ritivoiu a reprezentat Instituția Prefectului alături de liderul USR, Cristian Moș, vicepreședinte al Consiliului Județean Timiș și de viceprimarul municipiului Cosmin Tabără. Este îmbucurător că au asistat și o mână de prichindei aduși de bunici sau părinți pentru a se bucura de un eveniment ce poate fi văzut doar odată pe an.

La final detașamentul de militari reprezentând toate armele din orașul nostru au defilat acordând onorul drapelului.

„Drapelul României este simbolul națiunii, este parte a conștiinței noastre, ca țară, ca popor, ca istorie. Sub culorile sale ne afirmăm identitatea. Sub culorile sale au luptat eroii noștri, care ne-au apărat țara și demnitatea. Sub culorile sale s-a înfăptuit Marea Unire.
Și tot sub culorile drapelului nostru se cântă Imnul Național în competițiile sportive internaționale. În fapt, prin aceste trei culori le spunem celorlalți cine suntem noi. Să fim deci mândri cu drapelul nostru, oriunde ne-am afla!”, a afirmat premierul Marcel Ciolacu cu acest prilej.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.