Zeci de maşini ridicate de Poliţia Locală Timişoara – foto

278

Şoferii timişoreni nu au de gând să se civilizeze. Graba, lipsa locurilor de parcare sau pur şi simplu nepăsarea îi face pe mulţi să parcheze maşinile în locuri nepermise. Cel mai grav este că unii lasă autoturismele în staţiile mijloacelor de transport în comun, în faţa accesului pietonal, pe liniile de tramvai sau chiar blochează circulaţia ambulanţelor. Cei care au încălcat grav legea s-au ales nu doar cu amendă ci şi cu maşinile ridicate. În ianuarie au fost săltate 61 de maşini.

„Numai în ultimele două zile au fost ridicate un număr de 7 autovehicule staționate neregulamentar, care încurcau circulația altor autovehicule sau a bicicletelor, pe pistele special destinate. Astfel de acțiuni se desfășoară zilnic, principalele aspecte pe care le au în vedere polițiștii locali fiind cele referitoare la respectarea de către conducătorii auto a prevederilor legale privind oprirea, staționarea, parcarea, blocarea accesului”, transmite Poliţia Locală.

Cele mai multe probleme de acest gen au fost constatate pe străzile Str. Paris, Gheorghe Lazăr, Gheorghe Dima, Piața Huniade, Piața Regina Maria, I.C. Brătianu, M. Eminescu sau în Piaţa Mărăști. Sancțiunile aplicate pentru încălcarea prevederilor OUG 195/2002 referitoare la oprirea și staționarea în locuri nepermise sunt cuprinse între 290 și 725 lei și 2 sau 3 puncte penalizare la permis, în funcție de faptă, iar în cazul ridicării se achită și o taxă către SDM în valoare de 500 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.