Weekend cu vreme rea în toată țara. Anunțul meteorologilor pentru județele din vest

587

Precipitații mixte în vest, nord și centru, predominant ninsori la munte și strat de zăpadă consistent la altitudini mari, dar și intensificări ale vântului. Este avertismentul meteorologilor pentru acest weekend, în care vremea rea își pune amprenta pe toată țara.

Informarea meteorologică a fost emisă astăzi și este valabilă de sâmbătă, 9 decembrie, începând cu ora 08.00, până duminică, 10 decembrie, la ora 20.00.

În intervalul menţionat, treptat aria precipitațiilor va cuprinde toate regiunile. În vestul, nordul și centrul țării, pe parcursul zilei de sâmbătă (9 decembrie), vor fi precipitații la început sub formă de ploaie, apoi mixte, iar din noaptea de sâmbătă spre duminică (9/10 decembrie), mai ales sub formă de ninsoare. La munte vor predomina ninsorile. Izolat vor fi condiții de polei.

Cantitățile de precipitații vor depăși pe arii restrânse 15 l/mp, cu precădere în Carpații Occidentali, nordul Carpaților Orientali și vestul Carpaților Meridionali, unde se va depune strat consistent de zăpadă.

Vântul va avea intensificări în zonele montane, mai ales pe creste, unde rafalele vor depăși 70…90 km/h, iar ninsoarea va fi viscolită și vizibilitatea redusă. Intensificări temporare vor fi și în celelalte regiuni, cu viteze mai mari în cele vestice și sudice, unde se vor atinge 50…70 km/h.

LĂSAȚI UN MESAJ