Zeci de cerşetori ridicaţi de poliţiştii locali în decembrie. Preferă strada și frigul în locul adăpostului

171

Cerşetorii se înmulţesc mereu pe străzile Timişoarei. Deşi poliţiştii locali încearcă să stopeze fenomenul, nu prea reuşesc să ţină oamenii străzii departe de oraşul de pe Bega. După razii, în care sunt identificaţi, cerşetorii nu fac altceva decât să revină pe străzile oraşului.

„De la începutul lunii decembrie au fost depistați și preluați din stradă un număr de 33 de cerșetori și oameni ai străzii, iar de la începutul anului au fost depistați 877 de cerșetori și oameni ai străzii, din care 63 minori și 814 adulți. De fiecare dată, polițiștii locali iau măsurile legale de preluare din stradă, majoritatea dintre cei depistați fiind aduși de mai multe ori la sediul Poliției Locale pentru introducerea în baza de date, după care au fost predați centrului social de pe str. Telegrafului. Majoritatea celor care sunt depistați pe străzile Timișoarei provin din alte județe ale țării, motiv pentru care de fiecare dată s-a făcut apel la timișoreni să nu le mai ofere bani deoarece în acest fel îi menținem în stradă, determinându-i și pe alții să vină în orașul nostru deoarece aici primesc mai mulți bani”, spun poliţiştii.

Cum a venit iarna, autorităţile sunt nevoie să ofere un spaţiu de adăpost oamenilor străzii. Astfel, în Timişoara s-a redeschis, începând de joi, adăpostul amenajat pe str. Învățătorului nr. 2, în incinta punctului termic aparținând de Colterm SA, unde polițiștii locali asigură ordinea pentru a preveni eventualele incidente. Adăpostul este deschis pe perioada sezonului rece, autoritățile sprijinind astfel persoanele fără adăpost pentru a evita cazurile de hipotermie și chiar deces în rândul acestora.

LĂSAȚI UN MESAJ