„Vrem agricultură, nu fracturare!” În Timiș are loc cel de-al doilea protest față de exploatarea gazelor de șist

707

„Vrem agricultură, nu fracturare!” – acesta este moto-ul celui de-al doilea marș de protest care va avea loc în comuna timișeană Dudeștii Vechi față de explorarea și exploatarea gazelor de șist.

Totul a început în urmă cu doi ani, când au fost organizate mai multe acțiuni de protest. Cu toate acestea, recent, autoritățile locale au dat aviz pentru construirea primei sonde pentru explorarea gazelor de șist din județ. Localnicii se opun realizării acestei sonde, motiv pentru care, luna trecută, a fost organizat un marș de protest. Duminică, 29 mai, de la ora 16.00, cetățenii din Dudeștii Vechi sunt deciși să iasă din nou în stradă.

Acesta este un marș pașnic, apolitic și foarte civic… vă așteptăm! Îngrijorarea noastră vine după un cumul de factori: analizele apei potabile indică un nivel foarte mare de arsen, transparența zero în implementarea proiectului, declarații în presa internațională și la una din dezbaterile publice de la Dudeștii Vechi cum că Nis Petrol folosește procedeul fracturării hidraulice, precum și un șir întreg de abuzuri atât din parte autorităților cât și din partea companiei Nis Petrol!”, sunt de părere organizatorii acțiunii de protest din Dudeștii Vechi.

Primăria a interzis protestul și de această dată. Manifestanții susțin că decizia autorităților nu este susținută de niciun document și de nici o prevedere legală, „ci reprezintă încă un abuz, ne rezervăm dreptul de a acționa pe toate căile constitutionale și legale pentru a readuce democrația și statul de drept în comună„.

LĂSAȚI UN MESAJ