Vine un al doilea val de frig arctic ! Unde va lovi acesta în România

1201

Vremea atipică din ultimele zile a dat peste cap România, iar mai multe persoane și-au pierdut viața din cauza frigului. Când termometrele par să indice o ușoară încălzire și observăm topirea cantităților semnificative de zăpadă care au căzut în ultimele zile, nu trebuie să ne lăsăm păcăliți. Meteorologii avertizează că vremea atipică, mai rece decât media normală, va rezista până la jumătatea lunii martie.

În Europa, Frontul arctic va ține temperaturile scăzute, împiedicând aerul cald să ajungă spre zonele nordice ale continentului, cel puțin până la jumătatea lunii martie, conform meteorologului șef al Accuweather, Jason Nicholls, relatează BZI. Astfel, cele mai mici temperaturi, comparativ cu normalul din această perioadă, se vor resimți în MArea Britanie, Scandinavia și regiunea baltică.

Deși nu vom mai avea parte de condiții atât de severe, temperaurile vor fi chiar și cu trei grade mai scăzute decât media normală, iar două din șase estimări afirmă că vremea rece va persista până în luna aprilie.

În aceste condiții, prețurile la gaze și energie electrică „vor fi expuse unei volatilitati mari, in conjunctie cu valul de frig care se va intinde in nordul Europei si in parti din Europa Centrala. In timp ce cererea va scadea in primavara, nu trebuie sa uitam ca venim dintr-un februarie friguros”, a spus Giacomo Masato, meteorolog în cadrul Marex Spectron.

sursa: evz.ro

LĂSAȚI UN MESAJ