Vestul țării va fierbe, la propriu! Cod galben și portocaliu de caniculă!

625
canicula

Ne așteaptă o săptămână de foc, potrivit meteorologilor, care au anunțat două coduri de caniculă, valabile începând de astăzi.

Primul cod, cel galben a intrat în vigoare în cursul zilei de marți (1 august). Potrivit meteorologilor, valul de căldură se va extinde în majoritatea regiunilor, iar în Banat, Crişana, Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei și în sud-vestul Olteniei, vremea va fi caniculară și disconfortul termic în accentuare. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pe arii relativ extinse pragul critic de 80 de unităţi și local îl va depăși ușor. Temperaturile maxime se vor situa frecvent între 35 și 37 de grade.

Miercuri și joi va fi și mai cald, Administrația Națională de Meteorologie anunțând cod portocaliu pentru regiunile Banat și Crișana.

Astfel, în zilele de 2 și 3 august, valul de căldură se va intensifica şi va cuprinde toată țara. Vremea va fi caniculară, indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa în general peste pragul critic de 80 de unităţi, iar local minimele nocturne nu vor coborî sub 20 de grade.

În Banat, Crișana, Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei și în sud-vestul Olteniei disconfortul termic va fi deosebit de accentuat și se vor înregistra temperaturi maxime cuprinse frecvent între 36 și 39 de grade.

LĂSAȚI UN MESAJ