Vești proaste pentru studenții din Banat care vor să urmeze o facultate în Anglia!

618

Tinerii studioși din țară, printre care și cei din Banat, primesc un semnal negativ din Marea Britanie. Astfel, Anglia ar putea restricționa vizele pentru studenți, cu scopul de a stopa migrația. Premierul britanic Theresa May pregătește terenul pentru o represiune asupra imigrației, pe fondul temerilor că universitățile din Regatul Unit au devenit o poartă prea ușor de deschis pentru migranții care doresc să se stabilească și să lucreze acolo, conform hotweek.ro.

Premierul Britanic a susținut cerințele de a restricționa vizele pentru studenți, astfel încât numai cei cu adevărat buni pot veni să studieze la universitățile de renume din Marea Britanie, relatează Euractiv, care citeaza The Telegraph. Cand era la Ministerul de Interne, Theresa May a aplicat măsuri pentru a închide colegiile „false” și pentru a limita vizele pentru studenții care vin să urmeze studii în învățământul superior.

În opinia noului premier, restricțiile suplimentare cu privire la studenții internaționali ar putea contribui semnificativ la reducerea migrației.

Opțiunile care se aștepteaptă să fie luate în considerare includ oprirea persoanelor care vin în Marea Britanie pentru a lua așa-numitele cursuri „Mickey Mouse”, la instituții cu rang scăzut, interzicerea cursurilor de marketing care îi învață pe studenți cum să ajungă să lucreze în Marea Britanie, precum și orice alte măsuri suplimentare care să asigure întoarcerea acasă după terminarea studiilor a studenților străini.

Ministerul de Interne britanic a estimat că unul din cinci studenți străini își prelungește viza și continuă să trăiască în Anglia mult timp după ce a terminat facultatea. Acum, guvernul intenționează reducerea migrației la sub 100.000 de persoane.

Sursa: hotweek.ro

LĂSAȚI UN MESAJ