Vești bune pentru români! Ce se întâmplă cu amenzile de la 1 ianuarie!

176

De la 1 ianuarie, intră în vigoare prevederile Legii nr. 203/2018, prevederi care vin cu vești bune pentru toți românii.

Toate amenzile date în România, indiferent de obiectul sancţiunii, vor fi plătite într-un cont unic. Pentru amenzile privind regimul circulaţiei pe drumuri publice, sistemul este în faza de testare.

Veniturile din amenzi sunt venituri ale bugetului de stat cu excepţia veniturilor din amenzile privind circulaţia pe drumurile publice, care sunt venituri ale unităţii administrativ teritoriale, unde a avut loc fapta sancţionată contravenţională.

Prin OMFP nr. 3893/2018 au fost instituite conturile unice unde se va efectua plata amenzilor aplicate persoanelor fizice.

Aceste conturi sunt:

50.09.01 – cont unic aferent amenzilor contravenţionale aplicate persoanelor fizice cu domiciliul în România.

50.09.02 – cont unic aferent amenzilor contravenţionale aplicate persoanelor fizice fără domiciliul în România.

La completarea documentului de plată – ordin de plată sau a chitanţelor de plată se va menţiona codul de identificare fiscală atribuit Trezoreriei Statului 8609468.

Sumele încasate de ministerul finanţelor în aceste conturi unice, se virează în maxim 2 zile lucrătoare de la încasare în contul de venituri bugetare aferent bugetului de stat sau după caz în contul de venituri ale bugetului local, anunţă pentru Hotnews, consultantul fiscal Adrian Benţa.

sursa – capital.ro

LĂSAȚI UN MESAJ