Vagabonzii orașului fac urât la culoarea violet; scot cuțitul și taie!

389

Tramvaiele care circulă de o vreme prin Timișoara sub numele codificat de „Armonia” au început să fie foarte îndrăgite de cei fără căpătâi din oraș. Odată cu vremea rece, aceștia nu-și mai fac veacul pe afară, ci au început să folosească intens mijloacele de transport în comun. Zeci de minute sau chiar multe ore în șir se plimbă în tramvaie, spre exasperarea călătorilor ce chiar au treabă să meargă undeva. Sigur că e mai plăcut la căldură. Poate au multe alte hibe aceste tramvaie modernizate, dar măcar este cât de cât cald.

Profitând de inactivitatea polițiștilor locali ce folosesc mijloacele de transport doar pentru a se deplasa la serviciu, dar nicidecum pentru a mai face ordine acolo, vagabonzii orașului fac ce vor. Dorm, mănâncă, înjură călătorii, își fac nevoile uneori chiar cu acordul tacit al vatmanilor ce-i tolerează.

Cele mai noi victime ale vandalilor sunt scaunele. În generozitatea lor autoritățile au crezut că e bine ca acestea să fie tapițate cu un pluș confortabil. Greșeală! Acum au golanii unde să-și exerseze bricegele și alte obiecte tăioase. Tot mai multe tapițerii sunt brăzdate cu cuțitul. Doar așa de distracție. Ori poate au alte simpații fotbalistice și fac urât când văd culoarea violet? Se știe că au puține gânduri, dar sunt iuți la mânie și imediat scot cuțitul să se răzbune pe stofa scaunelor.

Pentru astfel de „călători” ar fi binevenite băncuțe tapițate cu sârmă ghimpată, poate le mai vine mintea la cap. Sau cu ce or fi gândind acești bipezi de nimic.

Cu prilejul sărbătorilor de iarnă facem și noi o urare masei mari de șefi ai Poliției Locale. Să meargă cât mai mult cu mijloacele puse la dispoziție de STPT (sau RATT pentru cei ce nu mai văzut de mult un tramvai). Face foarte bine la sănătate. Cât mai multe ore petrecute în tramvai, domnilor directori de Poliție Locală! La ore de vârf!

În opinia călătorilor simpli ce au fost întrebați de situația degradării precoce a tramvaielor, situația este simplă. Orice oră petrecută în mașină de conducerea Poliției este un act de trădare față de timișoreni.

LĂSAȚI UN MESAJ