Veste proastă pentru șoferii din Banat și din țară care călătoresc în Europa! O nouă taxă auto pe drumurile din Uniunea Europeană

4636

O nouă taxă auto ar putea fi impusă pentru şoferii care tranzitează ţările membre ale Uniunii Europene. Noua taxa auto de drum ar urmă să fie plătită în funcţie de emisiile de CO2, maşinile vechi fiind cele mai dezavantajate, scrie ronews.co.uk.

Cu cât maşina este mai veche, valoarea noii taxe auto va fi mai ridicată, ea fiind direct proporţională cu media emisiilor de CO2. De exemplu, pentru o maşină Euro 3, trebuie să plăteşti mai mult decât posesorul unui automobil nou Euro 6, pentru a tranzita şoselele din statele membre ale Uniunii Europene.

Versiunea finală a proiectului legislativ va fi publicată la sfârșitul lunii mai, aceasta urmând să între în dezbaterea Parlamentului European. Urmează ca statele membre, la rândul lor, să aprobe noua lege. Încă nu este clar dacă UE va obliga statele membre să taxeze utilizarea drumurilor în funcţie de emisiile maşinilor sau această decizie rămâne la liberă alegere.

Această propunere a Uniunii Europene este controversată pentru că îi împovărează şi mai mult pe posesorii de maşini vechi. Scopul taxării mai aspre a maşinilor vechi are scopul de a impulsiona achiziţia de automobile noi, mai puţin poluante.

Sursa: ronews.co.uk

LĂSAȚI UN MESAJ