Valul de emigranţi ajunge şi în România! Zeci de persoane au intrat în ţară din Serbia! VIDEO

194

Val de emigranţi la poarta de Vest a României! Azi noapte, după miezul nopţii, un grup de aproximativ 60 de persoane au intrat in judeţul Timiş, în dreptul localităţii Comloşul Mic, nu departe de punctul de trecere frontieră Lunga.

Patrulele Poliţiei de Frontieră i-au observat cu echipamentul de termoviziune, s-a dat imediat alarma şi au fost înconjuraţi. Sunt 60 de barbati, cu vârste între 20 si 40 de ani, care provin din Afganistan, Irak, Somalia, Maroc şi Pakistan.

Mai multe echipaje de jandarmi şi ofiţeri SRI au ajuns la sediul Poliţiei de Frontieră din Jimbolia pentru a-i verifica. Emigranţii au fost percheziţionaţi şi interogaţi. S-a luat legătura cu autorităţile din Serbia, iar după verificări, dacă nu sunt refugiaţi, vor fi trimişi înapoi în Serbia.

„In jurul orei 01.45, politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Lunga au observat, cu ajutorul sistemului de termoviziune, un grup de persoane care se deplasa pe jos, pe camp, dinspre frontiera spre interiorul tarii. Imediat, mai multe patrule de interventie si supraveghere a frontierei de stat au intervenit, grupul fiind interceptat in apropierea frontierei pe directia localitatii Comlosu Mic.

Grupul de persoane a fost preluat si transportat la sediul Sectorului Politiei de Frontiera Jimbolia, in vederea cercetarilor.

Din primele verificari s-a stabilit ca sunt 60 de persoane de sex masculin, cu varste cuprinse intre 20 si 40 de ani. Acestia au declarat ca sunt din Pakistan, Irak, Afganistan, Somalia si Maroc. Au fost contactate autoritatile de frontiera sarbe in vederea cercetarii in comun a evenimentului si punerii in aplicare a acordului de readmisie.

Dispozitivul de supraveghere a frontierei de stat a fost intarit conform planului comun de actiune pe linia prevenirii si combaterii migratiei ilegale”, precizează Poliţia de Frontieră.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.