UNPR, acuzat de deturnarea unor fonduri destinate sinistraţilor

65

Mai multe canale massmedia au acuzat UNPR de deturnarea unor fonduri destinate sinistraţilor, după ce procurorii DNA au efectuat, în luna decembrie, percheziţii la sediul partidului. Aceştia au verificat modul în care au fost cheltuite anumite sume de bani de către conducerea partidului.

Percheziţiile au avut loc în decembrie, dar informaţia a apărut în spaţiul public abia ieri. Potrivit unor surse, în acest caz procurorii anticorupţie ar suspecta o deturnare de fonduri strânse pentru sinistraţi. UNPR ar fi deschis un cont în urma unor inundaţii pentru a strânge bani, însă aceştia ar fi fost scoşi şi folosiţi în interesul partidului. Potrivit aceloraşi surse, anchetatorii ar fi început urmărirea penala „in rem”.

Conducerea UNPR respinge acuzaţiile şi spune că a pus la dispoziţia DNA toate documentele necesare pentru a demonstra că lucrurile au stat astfel.

Reprezentanții UNPR susțin că a fost creat în mai 2010 un ”fond de solidaritate” pentru cei afectați de criză. Un cont a fost deschis în acest scop și mai mulți oameni au donat bani, inclusiv membri ai formațiunii politice. Ulterior, Ministerul de Finanțe a deschis și el un cont, iar pe 12 octombrie 2012 toți banii strânși de politicieni au fost transferați în contul Ministerului.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ