Gafă la anunţarea premierului desemnat al Republicii Moldova – VIDEO

70

Situaţia politică de la Chişinău este atât de complicată încât însuşi preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a încurcat numele celui desemnat premier: „Am primit semnăturile de la 55 de deputaţi care îl susţin pe domnul Filat…, ăăă, mă scuzaţi… pe domnul Filip”.

Atenţie la minutul 1:20! Stupoare câteva clipe, însă şeful statului a revenit şi… a schimbat premierul!

„Sunt conştient de perioada deloc uşoară în care se află Republica Moldova. Vreau să mulţumesc membrilor Parlamentului care şi-au pus semnătura pentru a mă propune. Multumesc mult domnului preşedinte. Urmează să începem a lucra aşa precum prevede decretul preşedintelui. Vor fi purtate negocieri cu grupurile parlamentare pentru a lua în calcul doleanţele lor. Nu vreau să vin cu o dată concretă de prezentare a guvernului, ne vom stradui într-o perioada cât mai scurtă”, a declarat Pavel Filip.

Iniţial, joi seara, președintele Nicolae Timofti l-a desemnat candidat la funcția de prim-ministru pe Ion Păduraru, secretar general al cancelariei prezidențiale, însă acesta nu s-a bucurat de sprijinul majorităţii parlamentare şi nu a dorit, după cum spunea chiar el, o confruntare cu aceasta.

Majoritatea parlamentară i-a prezentat Președinției o nouă candidatură pentru postul de premier, în persoana ministrului în exercițiu al tehnologiei informației și comunicațiilor, Pavel Filip.

LĂSAȚI UN MESAJ