Val de frig peste România

305

Vine un nou val de frig peste România. Procesul de răcire a vremii începe de sâmbătă și va continua câteva zile, iar pe 1 martie vom avea ninsori.

Vine un nou val de frig. Potrivit prognozei meteo pentru sâmbătă, 27 februarie 2021, emisă de Administrația Națională de Meteorologie (ANM), vremea se va răci în cea mai mare parte a ţării.

Vine un nou val de frig peste România
Sâmbătă, astăzi, spre deosebire de vineri, temperaturile vor scădea în cea mai mare parte a ţării, mai semnificativ în vest, centru, nord şi nord-est, precum şi la deal şi la munte, unde valorile termice se vor situa în jurul celor normale.

Vremea se va menţine cu mult mai caldă decât în mod obişnuit pentru sfârşitul lunii februarie în restul teritoriului.

Cerul va avea înnorari accentuate şi în general persistente în jumătatea de nord a ţării. Seara şi noaptea se va înnora şi în restul teritoriului. Local şi temporar vor fi precipitaţii slabe cantitativ.

Temperaturile maxime vor fi între 4 şi 18 grade, iar cele minime vor fi între -4 şi 4 grade.

De 1 martie, revin ninsorile, potrivit ANM
„Acest sfârșit de săptămână va aduce vreme în răcire în cea mai mare parte a țării. La munte, la peste 1.500 de metri va ninge, iar vântul va sufla cu până la 90 de km pe oră.

Iarna revine pentru puțină vreme și chiar și pentru prima zi de martie. Sunt diferențe mari de temperatură într-un timp foarte scurt. Tot sezonul de iarnă a fost caracterizat de aceste alternanțe de vreme foarte călduroasă urmată de intervale cu valori coborâte față de cele specifice perioadei.

De marți intrăm în încălzire treptată, când vom avea maxime de 11- 12 grade. Miercuri, valorile vor crește spre 15 – 17 grade Celsius spre finele săptămânii viitoare în cea mai mare parte a țării”, a anunțat meteorologul Elena Mateescu.

Sursa: evz.ro

LĂSAȚI UN MESAJ