Va construi RATT locuinţe de serviciu? Consiliul Local Timișoara a aprobat oportunitatea

211

Consiliul Local Timişoara a aprobat, luni, 24 aprilie, un proiect ce prevede oportunitatea ca Regia Autonomă de Transport Timişoara, aflată de altfel într-o situaţie financiară dificilă de ani buni, să construiască locuinţe de serviciu. Studiul a fost aprobat cu 16 voturi pentru.

Studiul de oportunitate privind “realizarea de locuinţe de serviciu în Timişoara, str. Stan Vidrighin, nr. 2, pentru fidelizarea personalului de bord”, studiu aprobat şi prin Hotărârea Consiliului de Administraţie nr. 50/28.02.2017” prevede ridicarea a 390 de blocuri cu 10 etaje. Apartamentele ar urma să fie închiriate personalului care conduce mijloacele în transport în comun la preţuri sub cele de pe piaţa imobiliară locală.

Conducerea Regiei de Transport susţine că societatea se confruntă cu o lipsă mare de şoferi. Ba mai mult, potrivit studiului de oportunitate trimis de regie Consiliului Local, aceasta spune că ridicarea locuinţelor de serviciu ar fi benefică şi pentru dezvoltarea zonei.

„Strategia de dezvoltare economico – socială locală, prin consolidarea resurselor existente, furnizează localității Timişoara stabilitate și extindere economică solidă. Dezvoltarea investițiilor locale presupune crearea unui climat atrăgător și pentru investitorii externi, ceea ce va avea un impact pozitiv asupra comunității prin creșterea ofertei de noi locuri de muncă direct create, creșterea salariilor, a vânzărilor și nu în ultimul rând ridicarea standardului de calitate a zonelor rezidențiale adiacente în care se propune această investiție. În acest context, dar şi în contextul lipsei de locuinţe, propunerea de a dezvotla şi construi locuinţe de serviciu, pentru personalul propiu, este o prioritate de maximă importanţă şi urgenţă, în urma constatării unei migraţii masive de personal, atât în străinătate cât şi la companiile private competitoare. Construirea de locuinţe de serviciu, vor face atractive locurile de muncă oferite de către RATT, pe perioade îndelungate pentru personalul propriu, dar va fi un instrument de atragere de forţă de muncă calificată din alte părţi”, se arată în studiu.

Momentan aleşii locali au aprobat doar oportunitatea acestui proiect. Urmează să se realizeze studiile necesare pentru a afla despre ce investiţie este vorba, abia apoi Consiliul Local va putea aproba construirea blocurilor sau nu.

RATT promite că dacă va ridica cele 390 de aparatamente, pe suprafaţa de aproape 15.000 de metri pătraţi, va amenaja şi parcări pentru fiecare locuinţă, spaţii verzi, loc de joacă şi căi pietonale.

LĂSAȚI UN MESAJ