USR Timiș le cere simpatizanților să treacă de la vorbe la fapte…

1007

Sala de conferințe a Casei Adam Muller-Guttenbrunn s-a dovedit un loc potrivit pentru întlânirea conducerii Uniunii Salvați Româniaun filiala Timiș, cu peste 100 de simpatizanți. Evenimentul, desfășurat la finalul săptămânii trecute a fost conceput sub forma unei invitații deschise la dialog: „Hai să vorbim, hai să construim!”.

Intenția organizatorilor întâlnirii a fost de a le oferi tuturor celor prezenți la eveniment prilejul de a participa activ la un dialog deschis cu cei doi parlamentari USR de Timiș, deputatul Cătălin Drulăși senatorul Nicu Fălcoi, dar și cu alți reprezentanți ai echipei Uniunii Salvați România filialaTimiș.

Participanții au avut numeroase întrebări și comentarii, de la considerații extrem de pertinente pe cele mai acute și importante subiecte ale momentului până la unele mai puțin obișnuite: „Cum este o zi normală de lucru a unui parlamentar USR în Parlamentul României?”, „Care sunt obiectivele USR pe termen lung?”, „De ce Nicușor Dan nu și-a găsit cuvintele la acea conferința de presă despre OUG13?”.

O evaluare sintetică a conținutului discuțiilor purtate evidențiază clar orizontul de așteptare foarte ridicat al celor prezenți de la reprezentanții partidului Uniunea Salvați România. Acestei etape, de receptare și informare cu privire la așteptările cetățenilor, este necesar să îi urmeze o etapă de analiză și de calibrare a resurselor USR, astfel încât Uniunea Salvați România să își seteze agenda în acord cu prioritățile cetățenilor, dar și prin stabilirea unor obiective realiste, care să poată fi duse la îndeplinire în contextul realităților momentului (USR este un partid înființat cu doar câteva luni în urmă, alcătuit în marea lui majoritate din oameni fără experiență politică și care are în acest moment un grup parlamentar formatdin 43 de membri, adică un procent de 10% din Parlamentul României, dispunând așadar de posibilități relativ limitate de ainfluența major agenda parlamentară).

Evenimentul, care s-a desfășurat pe toată durata lui într-o atmosferă relaxată și lipsită de constrângeri formale, a facilitat angajarea unor dialoguri extrem de deschise, care au condus către identificarea de soluții concrete și formularea de concluzii și răspunsuri elocvente, așa cum a fost cazul răspunsului receptat cu entuziasm de către toți cei prezenți în sală oferit de deputatul USR de Timiș Cătălin Drulă:”Am înțeles, PSD este un partid de corupți, PNL are și el corupții lui, iar USR îl are pe Nicușor Dan, care nu și-a găsit cuvintele la o conferință de presă. Greu, într-adevăr, să decizi care partid reprezintă o opțiune mai bună pentru țară”.

Câteva concluzii, desprinse la finalul întâlnirii:
• Uniunea Salvați România nu se dezice de criteriile de eligibilitate declarate;
• Uniunea Salvați România militeazăfără dubiu pentru meritocrație;
• Uniunea Salvați România invită societatea civilă la o implicare în număr cât mai mare în actul politic, urmând exemplul concret al membrilor fondatori aiacestui partid;
• Uniunea Salvați România are drept obiectiv principal o prezențălocalăși mai pronunțată, noi filiale urmând a fi deschise în curând;
• Schimbarea modului de a face politică în România și eficientizarea administrațiilor locale este un proces de lungă durată, care necesită un efort foarte mare;
• Uniunea Salvați România are ușa deschisă tuturor celor care doresc să participe activ la acest efort de modernizare și eficientizare a administrațiilor locale.

Întrucât evenimentul organizat sâmbătă, s-a bucurat de interes și de o bună receptare din partea tuturor celor prezenți, organizatorii au promis, la propunerea participanților, o periodicitate a acestor întâlniri. Modul de comunicate la care să aibă acces oricine, în viitorul apropiat, rămâne cel electronic adică accesând pagina oficială de Facebook aUSR Timiș.

LĂSAȚI UN MESAJ