Un val de aer polar schimbă brusc vremea în toată țara. Ce ne așteaptă în zilele următoare

140

După vremea neobișnuit de caldă pentru această perioadă, iarna pune stăpânire pe România. Un val de aer polar trece, în weekend, peste sud-estul Europei, așa că și în România se aşteaptă lapoviţă şi ninsoare.

Administraţia Naţională de Meteorologie anunţă că în următoarele zile temperaturile vor scădea accentuat, ajungând la valori negative, iar precipitaţiile îşi pot face apariţia în zilele de 27, 28 şi 29 decembrie. Conform ANM, vineri în jumătatea de nord a ţării cerul va fi mai mult noros şi pe arii restrânse temporar se vor semnala precipitaţii sub formă de ninsoare la munte, iar în rest, mixte în prima parte a intervalului şi mai ales sub formă de ninsoare noaptea. În restul teritoriului, înnorările vor fi temporare şi doar pe spaţii mici va ploua slab, iar spre sfârşitul intervalului trecător vor fi posibile precipitaţii sub formă de lapoviţă sau ninsoare. Vântul va avea intensificări la munte, în special pe creste unde va viscoli ninsoarea şi spulbera zăpada, iar local însă la cote mai reduse temporar în centrul şi în estul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 1 şi 7 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -5 şi 2 grade.

Sâmbătă vremea se va răci. Vor fi precipitaţii slabe, local în estul ţării şi la munte şi pe arii restrânse în nord şi centru. Precipitaţiile vor fi sub formă de ninsoare, însă în Dobrogea şi în estul Munteniei trecător se va semnala şi lapoviţă şi ploaie. Vântul va avea intensificări în cea mai mare parte a ţării, cu viteze mai mari în sudul Banatului şi local în Moldova, în timp ce la munte, cu precădere în zona înaltă va sufla tare, viscolind ninsoarea şi spulberând zăpada. Temperaturile maxime se vor încadra între -3 şi 5 grade, iar cele minime între -8 şi 2 grade.

Duminică, 29 decembrie, vremea se va ameliora semnificativ sub aspectul precipitaţiilor. Cerul va fi temporar noros şi doar pe spaţii mici trecător la începutul intervalului vor mai fi posibile ninsori slabe sau fulguieli, cu o probabilitate mai mare la munte şi în centru. Vântul va sufla slab şi moderat cu intensificări în prima parte a intervalului la munte şi în estul ţării. Temperaturile maxime se vor încadra între -5 şi 3 grade, iar cele minime vor fi cuprinse în general între -10 şi -5 grade.

LĂSAȚI UN MESAJ