Un tânăr nemulțumit explică ce doresc protestatarii din Piața Operei-VIDEO

1306

Săptămâna ce se încheie a marcat scena socială a orașului cu două seri consecutive de cetățeni ieșiți în centru pentru a protesta împotriva unor măsuri considerate de ei ca fiind deraiate de la un mers firesc al lucrurilor. Cei nemulțumiți susțin că nu sunt afiliați unor asociații, partide sau alte forme de coagulare de forțe. Pur și simplu cred că nu este în regulă ce se întâmplă.

Doar prin intermediul internetului au ținut legătura cu alți nemultumiți din alte orașe din țară. Nu există până acum lideri desemnați sau aleși să le propage doleanțele. Cei ce o fac, o fac pentru că au ceva de spus sau au câteva idei mai interesante. Deja circulă liste de semnături care vor susține cele ce se cer până acum. Sigur vor mai apărea și alte doleanțe.

Acest mic manifest ne este prezentat de către Tiberiu Pfiszter, ce a dorit să facă și câteva precizări în masură să aducă clarificări. Documentul este adresat către:
…..
-Nicolae-Liviu Dragnea în calitate de Președinte al Camerei Deputaților
– Călin Constantin Anton Popescu Tăriceanu în calitate de Președinte al Senatului
– Florin Iordache în calitate de Ministru al Justiției
– Sorin Mihai Grindeanu în calitate de Prim Ministru al României

Petiție în vederea consolidării statului de drept
Semnatarii prezentei petiții vă cerem respectuos următoarele:
-Să se respecte necondiționat programul de guvernare prezentat în campania electorală.
– Conducerea țării să se facă cu bună credință, fără devieri de la direcția cerută de populație în ultimii 27 de ani, și anume consolidarea democrației și a statului de drept. De remarcat în acest sens ar fi ca orice modificare la Codul Penal, Codul de Procedură Penală dar și alte acte normative conexe să nu favorizeze în nici un fel infractorii în fața cetățenilor cinstiți și a justiției.
– Punctual la problema supraaglomerării penitenciarelor să nu se aplice grațierea sau amnistia, ci să se găsescă soluții alternative cum ar fi: construcția de spații noi, grațierea nominală efectuată de Președintele României pentru cazurile speciale, transformarea arestului în arest la domiciliu, respectiv alte măsuri care nu presupun eliminarea pedepsei pentru fapta săvârșită.
Vă amintim că „Legea penală apără, împotriva infracțiunilor, România, suveranitatea, independența, unitatea și indivizibilitatea statului, persoana, drepturile și libertățile acesteia, proprietatea, precum și întreaga ordine de drept.” (Citat din codul Penal)!

Prezenta petiție împreună cu lista semnatarilor se va înmâna în copie electronică prin e-mail fiecărui destinatar urmând ca originalul să fie pus la dispoziție pentru autentificarea la cerere.

1 COMENTARIU

  1. Partial sunt de accord in schimb sunt total dezamagit de titlurile urmatorilor indivizi fara scrupule: Infractorul condamnat Liviu Dragnea ,Infractorul cercetat de justitie Calin Popescu Tariceanu seful uriasei haite de infractori corupti din Senatul Romaniei,Prostovanul de Florin Iordache numit pe criteria politice in functia de Ministru al Justitiei,total afon privind procedurile juridice,Sorin Grindeanu marioneta baronului de Teleorman (Condamnatul Dragnea) care este dispus sa sacrifice Romania pentru urmatorii ca infractorul condamnat Dragnea sa fie scapat de urmatoarea condamnare preconizat la sfarsitul lunii Ianuarie.

LĂSAȚI UN MESAJ