14.6 C
Timișoara
marți 28 mai 2024

Cum va fi vremea de Paște. Se anunță ploi în jumătate de țară

Vremea de Paște. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o nouă prognoză pentru zilele de sărbătoare. De Paște va ploua în majoritatea zonelor țării. Așadar, vremea se schimbă radical în regiunile vestice și sudice, unde sunt prevăzute averse locale în orele după-amiezii și în seara de duminică spre luni, informează șefa ANM.

Vremea de Paște. Jumătate de țară, acoperită de ploi

Vremea de Paște nu este așa cum au sperat românii deoarece sunt prognozate ploi în jumătate de ţară, în timp ce în restul teritoriului prognoza arată o vreme frumoasă, potrivit celor mai recente informaţii ale ANM.

Mai exact, este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nivel local să consemnăm și averse pe parcursul după-amiezii și al serii de duminică spre luni.

„Temperaturile la scara întregii țări în ziua de duminică la nivelul maximelor vor fi de 15-25 de grade, mai ales în vest şi sud-est, şi cu 22 de grade în Capitală, 15-18 grade pe litoral și o vreme frumoasă. În noaptea de sâmbătă spre duminică, minime cuprinse între 4 până la 13-14 grade în vestul țării, 10 grade în Capitală. Însă vineri și sâmbătă, posibil mai ales în Oltenia și în Crișana, dar și în Muntenia, să consemnăm averse locale cu 15-20 de litri în partea de sud-est a țării”, a anunțat Elena Mateescu.

Cum va fi vremea pe litoral

Este știut faptul că foarte mulți români au ales să petreacă minivacanța de 1 Mai și Paște pe litoral. Din păcate de Ziua Muncii nu au avut parte de o vreme caldă, mulți turiști alegând să plece.

În următoarele zile, pe litoral, „va fi o vreme normală din punct de vedere termic, 19-20 de grade și temperatura apei mării de 14-15 grade. În debutul săptămânii viitoare, luni și marți ne așteptăm să consemnăm 26-27 de grade Celsius în regiunile extracarpatice, o vreme mai caldă decât în mod obișnuit”, a spus Elena Mateescu, potrivit antena3.

Sursa: https://evz.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Alfred Simonis anunță o schimbare în Codul Penal pentru clanurile din Timișoara care își terorizează vecinii

Preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor, Alfred Simonis (PSD), anunţă un amendament la Codul Penal, pentru clanurile din Timişoara şi din ţară care îşi terorizează...

(E) Sorin Grindeanu girează toți penalii puși pe liste de către PSD!

Zilele trecute Marcel Ciolacu și Sorin Grindeanu au luat la pas județele Caraș-Severin și Timiș. Premierul și ministrul transporturilor, deși nu candidează la 9...

Citește și :