18 C
Timișoara
luni 20 mai 2024

Ce trebuie să știe credincioșii pentru a preveni incendiile în noaptea de Înviere? Atenționările ISU Banat

În noaptea de Înviere, lumânările și candele aprinse în timpul slujbei pot cauza incendii, dacă nu sunt mânuite cu atenție.

Pompierii ISU le recomandă credincioșilor să fie atenți în noaptea de înviere nu numai la lumânări, ci și să rescpecte câteva reguli de ordine interioară pentru a fi în siguranță.

„Cetățenii să manifeste prudență cu lumânările și candelele aprinse pe timpul derulării slujbelor religioase, pentru a preveni aprinderea hainelor, a părului sau a altor obiecte din apropiere. Să mențină libere căile de evacuare din biserică și să nu forțeze accesul în interior, dacă a fost depășită capacitatea construcției, să parcheze mașinile în vecinătate lăcașurilor de cult astfel încât să nu blocheze accesul autospecialelor de pompieri”, transmite Zorița Mircov, purtătoarea de cuvânt ISU Banat.

De asemenea, credincioșilor le este recomandat să nu aibă lumânările aprinse în mașină. Dacă acasă aprind candele sau lumânări, acestea trebuie să aibă suporturi care nu pot lua foc. Aceștia nu trebuie să lase lumânări aprinse în apropierea mobilierului, a perdelelor ori a electrocasnicelor. „Să evite deplasarea cu lumânările aprinse în autovehicule. În locuință, amplasarea lumânărilor și a candelelor aprinse se realizează în suporturi care nu pot lua foc, la distanțe față de perdele, materiale lemnoase sau electrocasnice”, transmite reprezentanta ISU Banat.

Lumânările nu trebuie lăsate să ardă nesupravegheate. „În nicio situație nu se lasă lumânările sau candelele aprinse nesupravegheate, iar lumânările trebuie stinse pe perioada somnului”, spune purtătoarea de cuvânt ISU Banat, Zorița Mircov.

Cu ocazia sărbătorilor pascale, pompierii au făcut vizite în lăcașele de cult din județul Timiș pentru a-i informa pe reprezentanții cultelor despre măsuri de prevenție în caz de incendiu.

Sursă: https://www.radiotimisoara.ro/

Sursă foto: Relitatea.net

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

FOTO | „ESTETICA RĂTĂCIRII”, expoziția în cadrul căreia foștii elevi ai lui „Cici” devin maeștri. Vernisajul a atras zeci de curioși.

Sâmbătă, 18 aprilie, nu aveai loc să arunci un ac la Galeria Helios. Micul spațiu dedicat artei era plin de lume. Puteai vedea de-opotrivă...

De ce aleg tot mai mulți timișoreni să se mute în zona periurbană a capitalei Banatului

Zona periurbană a marilor oraşe a devenit în ultimii ani o alternativă tentantă pentru cumpărătorii interesaţi să facă o achiziţie, prezentând unele avantaje evidente,...

Citește și :