Un nou episod Îngerii galbeni? Primăria ia măsuri

81

Ca să evite un posibil episod Îngerii galbeni la Timișoara, autoritățile locale iau măsuri. Stau cu ochii pe administratorii de supermaketuri sau centre comerciale care blochează roțile clienților care își lasă mai mult timp mașinile în parcărilor lor. Primăria Timișoara anunță că este ilegal, mai ales dacă se percepe taxă de deblocare. Asministrația locală a dat termen 24 de ore pentru a se renunța la această practică.

”Comisia de Circulaţie a municipiului Timişoara s-a întrunit de urgenţă în data de 4.12.2019, pentru a analiza faptul că unele centre comerciale/supermarket-uri practică blocarea roţilor autovehiculelor, ai căror conducători auto parcheză în parcările acestora. Totodată, percep taxe de deblocare. Aducem la cunoştinţă faptul că aceste practici au fost realizate şi în trecut, de o altă societatea comercială, dar au fost considerate ilegale de către instanţele judecătoreşti competente de pe raza municipiului Timişoara. Având în vedere cele semnalate somăm public centrele comerciale/supermarket-urile care practică blocarea roţilor autovehiculelor în parcările lor, parcări care nu au acces controlat, ca în termen de 24 de ore să renunţe la aceste practici. În caz de neconformare, Comisia de circulaţie îşi rezervă dreptul de a retrage avizele emise şi a proceda la începerea demersurilor legale pentru închiderea acceselor, precum şi de a sesiza Poliţia Română şi Parchetele competente. Cetăţenii care sunt/au fost victimele acestei practici sunt rugaţi să sesizeze Poliţia Română şi/sau Parchetele care au competenţe. Parcarea fără acces controlat este considerată deschisă circulaţiei publice şi se supune reglementărilor Codului Rutier, aprobat prin OUG nr. 195/2002. În conformitate cu prevederile Codului Rutier, aprobat prin OUG nr. 195/2002, singura societate comercială autorizată de Primăria Municipiului Timişoara să realizeze serviciul de blocare şi/sau ridicare, transport, depozitare şi eliberare a autovehiculelor numai în prezenţa personalului din cadrul Poliţiei Rutiere este Societatea Drumuri Municipale Timişoara SA”, anunță reprezentanții adminstrației locale.

Vă amintim că firma Îngerii galbeni, a cărui patron este după gratii, obișnuia să blocheze roților clienților care parcau într-un spațiu privat de pe strada Miresei, iar apoi le cerea sume enorme pentru deblocare. S-a ajuns chiar ca o mașină să fie ridicată cu tot cu șofer. În plin scandal, patronul a lovit cu mașina mai multe persoane. El este după gratii și pentru proxenetism și pornografie infantilă.

LĂSAȚI UN MESAJ