Un nou concept terapeutic, promite zâmbete de nota zece! (foto-video)

195

Vineri, dis de dimineață, întreg centrul Expozițional al Camerei de Comerț Industrie și Agricultură Timiș de pe bulevardul Eroilor de la Tisa era tixit ochi cu specialiști veniți la congresul de implantologie.

CCIAT și Bredent Medical România au organizat evenimentul sub forma celui de al patrulea forum „SKY fast and fixed meets SKYonic” care se va întinde pe durata a două zile. Au venit din țară și străinătate medici dar și tehnicieni ce se ocupă cu unul din cele mai delicate domenii: zâmbetul uman. Cei care se ocupă de repararea și tratarea pacienților cu cele mai diverse probleme de dantură s-au adunat să afle cele mai noi metode de lucru și cele mai extraordinare tehnici ce par aduse de undeva din viitor.

implantologie (6)

Peste 450 de specialiști din România și străinătate participă la cel mai mare forum în încărcarea imediată a implanturilor dentare.

Într-un format complet nou, care permite întrebări și discuții directe cu speakerii, au fost prezentate cele mai noi idei și soluții exemplificate cu cazuri clinice, unele dintre ele monitorizate pe parcursul ultimilor 10 ani.

Adresat în egală măsură medicilor și tehnicienilor, forumul reprezintă chintesența actualității în încărcarea imediată. Siguranța și predictibilitatea încărcării imediate a implanturilor a fost îndelung studiată, probată prin nenumărate studii clinice. Integrarea rezultatelor științifice sugerate de cercetători în practica de zi cu zi rămâne încă o provocare pentru echipa care face restaurarea complexă a pacientului.

implantologie (9)

Speakerii forumului – lideri și modele de succes, sunt recunoscuți și respectați în cadrul comunității medicale ca lideri profesioniști și inovatori, în domeniul lor de expertiză.
Au acceptat provocarea unui dialog în cadrul 4th Forum: „SKY fast & fixed meets SKYonics” și sunt dispuși să-și împărtășească cunoștințele, perspectivele și poveștile personale pentru a inspira și educa auditorii forumului nostru.

Lucrările au fost deschise de doctorul Florin Obădan din partea Bredent România ce a promis două zile extrem de pline.

implantologie (18)

Unul din cei mai respectați specialiști în domeniu, care a fost dascălul multor generații de medici, profesorul Dorin Bratu a făcut un scurt istoric al firmei germane cear a pornit de la principiul de a facilita munca tehnicienilor din domeniul dentar. Acum este una din cele mai cunoscute pe toate continentele pentru materialele de tehnică dentală. De la materiale în timp s-au dezvoltat până la aparatură de cabinet. De un deceniu a apărut și divizia Bredent Medical ce oferă întregi soluții la orice nevoie medicală concretă. Se caută un produs pe piață ce are unele deficiențe și se studiază până la eliminarea tuturor parților negative. Se corectează și inovează până este un produs aproape diferit și nou.

Printre invitații de onoare a fost și Peter Hochmuth președintele președintele Clubului Economic German Banat din Timișoara ce a salutat trecerea relațiilor cu Germania dincolo de domeniile de până acum ce se axau doar pe agricultură, industria de innformatică și automotive. Acum se colaborează în medicina de inaltă tehologie.

implantologie (10)

Reprezentantul Bredent Medical Germania a scos în evidență că ne aflăm în lumea globalizată și digitalizată și în lumea medicală și ei vor ajuta la schimbare în domeniul implantologiei.

Profesorul Emanuel Bratu și echipa dânsului au deschis seria de prezentări a unor cazuri concrete rezolvate cu tehnici inovative. Cercetătoarea Martina Stefanini de la Universitaea din Bologna de asemenea a venit cu exemplificări despre rezolvarea unor cazuri medicale prin metode minim invazive.

Dar cel mai căutat a fost workshopul părintelui implatologiei profesorul german Lang ce a făcut exemplificări cu aparate și manechine.

Astfel a ajuns SKY fast& fixed: cel mai rapid și sigur tratament german pentru pacienții edentați care vor să aibă dinți ficși. Conceptul SKY fast & fixed dezvoltat împreună cu specialiștii bredent-medical este orientat către dorințele pacienților. Este optimizat protetic iar construcția definitivă este posibilă cu mai multe variante protetice.

implantologie (8)

Confortul oferit pacientului de acest tratament este fără egal tocmai prin faptul că acesta primește chiar în ziua singurei intervenții chirurgicale o construcție fixă, formată cel mai adesea din 10 dinți. Oamenii se pot întoarce imediat la viața socială, în scurt timp observându-se o importantă creștere a calității vieții.

Un alt avantaj major este că SKY fast & fixed poate fi oferit pentru un preț fix, foarte simplu de calculat pentru medic și cunoscut de pacient înainte de acceptarea tratamentului.
Tehnica este revoluționară și pentru că folosește osul nativ al pacientului și răspunde nevoilor acestuia. Operațiile de augmentare nu mai sunt necesare, scurtându-se astfel considerabil timpul de tratament și costurile.

implantologie (11)

De ce ar apela un pacient la acestă tehnică?
-Într-o singură zi, dinţi sunt ficşi cu care se poate mânca imediat după operaţie
-Un zâmbet complet funcţional în 24 de ore
-Se poate relua viața socială în timp record
-Este un tratament complex într-o singură intervenţie, al cărui preţ se poate cunoaște de la bun început.

„Conceptul Fast&Fixed este legat de un număr cât mai mic de implanturi dentare pe fiecare arcadă. Într-adevar, la maxilar este nevoie de 6 implanturi. La mandibulă, pentru că osul are o altă densitate, acolo este nevoie doar de 4 implaturi, iar pe aceste 4 implanturi, pacientul primeste în primă fază 10 dinți, iar în a doua fază 12 dinți. A doua fază este cea în care pacientul primește după lucrarea provizorie, lucrarea definitivă”, a declarat doctorul Florian Obădan.

„În ceea ce privește costurile, un capitol deloc de neglijat, mai ales în economia noastră de piață, trebuie să vă spun că da, este un efort, dar în momentul actual nu este un efort atât de mare pe cât și-ar putea inchipui cineva” a mai adăugat medicul Obădan.

(P)

LĂSAȚI UN MESAJ