Un milion de euro pentru casele de asigurări de sănătate dacă scapă de hârțogărie

108

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a obţinut de la Comisia Europeană o finanţare de aproape un milion de euro pentru implementarea unui proiect privind renunţarea la schimbul de documente pe suport de hârtie între CNAS şi celelalte instituţii europene din domeniul securităţii sociale.

„În contextul în care la nivelul UE se urmăreşte renunţarea la schimbul de documente pe suport hârtie între instituţiile din statele membre din domeniul securităţii sociale, în favoarea documentelor electronice, transmise prin intermediul unei platforme unice de comunicare informatică, EESSI, scopul proiectului european «Open Source Healthcare Insurance Gateway for EESSI» (OSHIG) este de a conecta platforma informatică a CNAS (PIAS) cu cea europeană”, se arată într-un comunicat, remis, luni, de CNAS.

Potrivit sursei citate, termenul de implementare a proiectului este decembrie 2019, iar costul total este de 1.247.534 euro, din care 935.651 euro finanţare europeană şi 311.833 euro contribuţia CNAS.

„Asiguraţii care au nevoie de asistenţă medicală în străinătate nu vor mai avea de aşteptat până când se efectuează schimbul interinstituţional de corespondenţă referitoare la situaţia lor. Practic toate documentele care în prezent se transmit prin poştă dintr-o ţară în alta, între CNAS şi instituţiile omoloage, vor putea ajunge aproape instantaneu la destinaţie, cu costuri foarte mici, prin intermediul platformei informatice EESSI”, declară preşedintele CNAS, Răzvan Vulcănescu.

LĂSAȚI UN MESAJ