Un liberal cu managementul la „purtător” intră în cursa pentru CJT. Vezi despre cine este vorba!

2309

Unul dintre liberalii cu solide cunoștințe de management în zona administrației publice locale și centrale, acumulate până la o vârstă încă foarte tânără, 36 de ani, a decis să intre în cursa pentru președinția Consiliului Județean Timiș.

Este vorba de Ciprian Bogdan, de profesie medic, doctorand în momentul de față la Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timişoara.

Ciprian BogdanPe lângă o carieră de consilier local de aproape cinci ani de zile din partea PNL Timiș, Ciprian Bogdan a fost, pe rând, manager al Spitalului CFR, respectiv al Spitalului Județean Timișoara și vicepreședinte, cu rang de secretar de stat, al Casei Naționale de Sănătate.

După depunerea dosarului de candidatură la funcția amintită, la care mai râvnesc alți șase liberali, Ciprian Bogdan a precizat pentru Banatul Azi că, în cazul în care va primi nominalizarea partidului pentru poziția de președinte al Consiliului Judeţean Timiș, va urmări încă din start realizarea a trei obiective.

Cel mai notabil dintre acestea este „aducerea și instalarea în Timiș a unui mare producător auto care să le asigure companiilor de automotive din regiune o parte din piața locală de desfacere a tehnologiilor produse deja la Timisoara. Industria Judeţului Timiş este dependentă în mare masură de componenta automotive. Investitorii din acest domeniu sunt deja de 10-15 ani în zonă, au investiţiile amortizate și se gândesc din ce în ce mai mult să se relocheze în țări non-UE, cu mai puţine reglementări în domeniul mediului și al protecției sociale.
Pentru a evita acest lucru și a rămãne în continuare atractivi pe această zonă va trebui să depunem toate eforturile necesare și să aducem în Timiș un mare producător de automobile, care să le asigure o parte din piață la nivel local”.

Ciprian Bogdan este convins că, pentru a continua să atragem investiții străine solide în județ, este fundamentală o mutare inteligentă în zona educațională. El va solicita guvernului, în calitate de șef al județului, să deschidă o școală americană la Timișoara:

„Deschiderea unei școli americane în Timișoara ne poate face atractivi pentru o serie de multinaționale, care se gândesc să deschidă reprezentanțe în Europa de Est.
În acest sens, noi avem cateva avantaje: costuri mai mici pentru cheltuieli de funcționare în comparație cu București, Budapesta sau Viena și faptul că suntem conectați la rețelele de infrastructură europene, grație unui centru universitar puternic”.

Candidatul liberal mai are în vedere, la capitolul investiții imediate în Timiș, și construirea unui terminal cargo de dimensiuni mari la Aeroportul din Timișoara, pentru a deveni poarta de intrare în Europa a companiilor unor țări asiatice puternic industrializate și cu capital circulant apreciabil, cum ar fi: Coreea de Sud, Malaezia, Taiwan.

Adrian Marcu

Foto: Facebook Ciprian Bogdan

3 COMENTARII

  1. Articol scris cu dedicatie pentru a dilua cele trei candidaturi depuse in PNL in termenul convenit. Cum nicio candidatura nu placea lui Blaga s-a calcat in picioare orice norma si au aparut Alin Popoviciu si altii, printre care si omul providential slavit in articol.

    Rusine PNL, Rusine PDL!

LĂSAȚI UN MESAJ