Un judecător s-a împușcat în timp ce dădea verdictul!

561

Un judecător s-a împuşcat după ce a achitat cinci bărbați sub acuzații de omor, susținând că alți judecători i-au cerut să schimbe verdictul.

Judecătorul thailandez Khanakorn Pianchana a suferit o intervenție chirurgicală în urma incidentului. Viața sa nu ar fi în pericol.

Înainte de gestul său, Khanakorn a făcut o mărturisire distribuită pe rețelele de socializare unde susținea că judecători mai în vârstă i-au spus să-și schimbe verdictele în acel dosar.

Aceasta ar fi însemnat condamnarea a trei inculpați la moarte și doi la închisoare. „În acest moment, alți colegi judecători din instanțele de judecată din toată țara sunt tratați la fel ca mine. Dacă nu pot să-mi țin jurământul de serviciu, aș prefera să mor decât să trăiesc fără onoare”, se arată în declarație.

Declarația lui Khanakorn Pianchana a stârnit îngrijorarea că judecătorii înalți din sistemul de justiție din Thailanda au abuzat de puterea de a obține verdictele pentru a se potrivi obiectivelor politice. Politicianul Piyabutr Saengkanokkul, a declarat că Khanakorn a încercat să facă publice neregulile cu privire la sistemul instanțelor încă de la începutul lunii septembrie.

Sursa: evz.ro

LĂSAȚI UN MESAJ