Un faimos chirurg timișorean – dator vândut statului!

3856

Comisia de Cercetare a Averilor de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti a decis că medicul Şerban Brădişteanu nu poate să justifice suma de 3.595.333 de euro şi 414.000 de dolari. Decizia a fost luată pe 8 martie 2017, la sesizarea Agenţiei Naţionale de Integritate.

Curtea de Apel Bucureşti a comunicat minuta în acest caz: „Admite sesizarea ANI. Dispune trimiterea cauzei la Secţia a VIII a Contencios Administrativ a Curţii de Apel Bucureşti în vederea confiscării sumelor de 3.595.333 Euro şi 414.000 USD de la persoana cercetată. Fără cale de atac. Dată în camera de consiliu”.

Ordonanţa Comisiei urmeză să fie comunicată Curţii de Apel Bucureşti cu propunere de confiscare, conform dispoziţiilor Legii nr. 176/2010 privind integritatea în exercitarea funcţiilor şi demnităţilor publice, coroborate cu dispoziţiile Legii nr. 115/1996 privind declararea şi controlul averii demnitarilor, magistraţilor, funcţionarilor publici şi a unor persoane cu funcţii de conducere.

Potrivit procedurii, în astfel de cazuri, dosarul ajunge pe masa judecătorilor Curţii de Apel Bucureşti, iar decizia acestora poate fi contestată la Curtea Supremă.

Din verificarea documentelor, a declaraţiilor de avere ale medicului Brădişteanu precum şi a documentelor suplimentare solicitate instituţiilor competente de către inspectorul de integritate, ”s-a constatat o diferenţă vădită, nejustificată, între averea dobândită şi veniturile realizate în mod legal de către persoana în cauză. De asemenea, Agenţia Naţională de Integritate solicită instanţei constatarea nulităţii absolute, anularea contractului de achiziţie în valoare de 11.385.889, 58 de euro şi a beneficiilor patrimoniale rezultate în urma încheierii acestuia”, se arata într-un comunicat al ANI.

Agenţia Naţională de Integritate a dispus la data de 15 septembrie 2008, sesizarea Curţii de Apel cu privire la Şerban Brădişteanu, în vederea confiscării sumelor de 3.595.333 de euro şi de 500.000 USD, obţinute în mod nejustificat în perioada 2000 – 2004, perioadă în care acesta a deţinut funcţia de senator în Parlamentul României. De asemenea, ANI a mai constatat şi existenţa conflictului de interese în cee ce priveşte achiziţionarea unor echipamente medicale, procedură în cadrul căreia Brădişteanu a deţinut calitatea de Preşedinte al Comisiei de Licitaţie.

4 COMENTARII

  1. Este din Gorj, Tg-jiu , profesorul Bradisteanu, de unde ati inventat ca e timisoarean? Tatal lui a fost chirurg in Tg-jiu ! Cautai si informati-va, asa cum si profesorul Beuran de la Universitar e tot din Gorj, Tg-jiu !

  2. Eu asa stiu ca doctorul in cauza nu este nascut la Timisoara – chiar daca a fost directorul Spitalului de Cardiologie din Timisoara -, ci la Sadova, in judetul Dolj.

  3. Serban Bradisteanu este, probabil, cel mai mare chirurg cardio din Romania si este doljan. Intr-o perioada a fost chirurg in Timisoara, dar si-a luat zborul spre locuri mai bune (la Bucuresti) la sfarsitul anilor ’90, inceputul 2000.

  4. Dn. Dr. Simon Ludovik a lucrat la CPL Comanesti,stie cu cine putea fi skimbat Ceausescu dar,din 1986 pina-n 1990, nu l-a ajutat memoria sa se consulte cu un Medic Psihiatru si nu am reusit sa-l informez pe dn. Dr. Psih. Dorgo Atila de la Miercurea Ciuc. olteanu danut de la comanesti bc. { etiam ex casa vir magnus potest exire = si dintr-un bordei poate sa iese un mare om }

LĂSAȚI UN MESAJ