Schimbarea care va cutremura Biserica Catolică! Ce pregătește Papa Francisc în perioada imediat următoare

444

Papa Francisc, pentru prima oară, spune că există posibilitatea să hirotonească bărbați căsătoriți ca preoți în biserica latină.

Într-un interviu acordat pentru Die Zeit, pe 9 martie, Papa Francisc confirmă, pentru prima oară, oficial, că Biserica Romano-Catolică ar putea în curând să hirotonească pentru slujire „viri probati”, oameni de vârstă medie, care au dovedit înzestrarea lor creștină, pentru a remedia lipsa de preoți în regiunile îndepărtate. Este pentru prima oară când Papa este atât de limpede asupra acestui subiect răspunzând interviului din Die Zeit.

„Noi trebuie să reflectăm pentru a ști dacă bărbații încercați sunt cu posibilitate. Trebuie, de asemenea, să vedem rolul pe care îl pot juca ei îndeosebi în comunitățile îndepărtate”, a spus Papa Francisc care a adăugat că intră în responsabilitatea bisericii să discearnă când Sfântul Duh cheamă oamenii să întreprindă ceva legat de această hirotonire a bărbaților încercați.

Papa Francisc autorizase la Conferința Episcopilor din Brazilia să lanseze o comisie care să studieze eventualitatea hirotonirii bărbaților încercați pentru a permite oamenilor căsătoriți să slujească în locurile foarte îndepărtate, cum ar fi în cătune. De precizat că inițial și episcopii au fost căsătoriți până la Sinodul Calcedon din anul 451.

LĂSAȚI UN MESAJ