Un criminal din vestul țătii eliberat anul trecut grație recursului compensatoriu a ucis din nou

671

Un criminal din oraşul bihorean Aleşd, județul Bihor, eliberat anul trecut datorită recursului compensatoriu, a ucis din nou, în noaptea de sâmbătă spre duminică.

Din primele informaţii, crima s-a produs în jurul orei 2. Bărbatul, Iosif Venţel, 47 ani, şi-a sugrumat concubina, după care s-a predat la Poliţie. Bărbatul a fost reţinut şi este audiat, la ora transmiterii acestei știri, de un procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor.

Conform ebihoreanul.ro este a doua crimă comisă de Venţel, după ce, în 2008, şi-a ucis în mod barbar concubina care îl părăsise, mamă a 5 copii. Bărbatul a înjunghiat-o pe femeie cu mai multe lovituri de cuţit, iar apoi a lovit-o în cap şi cu un topor. El a fost arestat preventiv şi condamnat ulterior, în 2010, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la 15 ani de detenţie.

Ucigașul ar fi trebuit să iasă din penitenciar în 2022, însă a fost eliberat condiţionat pe 15 februarie 2018, în baza Legii 169/2017, care prevede reducerea din totalul pedepsei a 6 zile pentru 30 de zile executate în condiţii de detenţie necorespunzătoare.

 

LĂSAȚI UN MESAJ