Un copil de 12 ani a fost găsit spânzurat

546

Joi seară, un băiat în vârstă de 12 ani şi 10 luni a fost găsit decedat într-o anexă a casei unde locuia, în comuna Spulber. Copilul se afla în plasament în familia unui asistent maternal, care a şi  apelat serviciul unic de urgenţă 112, anunţând tototdată şi reprezentanţii Direcţiei pentru Protecţia Copilului, care s-au deplasat de îndată la locul evenimentului.

Copilul era ocrotit în familia unui asistent maternal profesionist, alături de ceilalţi doi fraţi în vârstă de 7 şi 16 ani .

„Toţi cei trei copii aveau o dezvoltare corespunzătoare vârstei, fără afecţiuni cronice, cu caracterizări pozitive, atât ale familiei de plasament, cât şi ale specialiştilor DGASPC Vrancea, precum şi de la şcoală, medic de familie, comunitate. La niveul DGASPC Vrancea s-a demarat de îndată o anchetă administrativă prin convocarea tuturor factorilor implicaţi la sediul DGASPC Vrancea, iar organele de cercetare au demarat la rândul lor cercetări specifice. Fraţii minorului vor fi incluşi într-un program de consiliere psihologică şi faţă de aceştia se vor lua toate măsurile de suport psiho-emoţional”, potrivit Adinei Lăscan, purtător de cuvânt al DGASPC Vancea.

sursa – adevarul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ