Ultimatum ANAF: Antenele, evacuate în cinci zile!

92

ANAF și-a trimis agenții să ne scoată din sediu! Acestea sunt cuvintele celor de la Antene, după notificarea de evacuare trimisă luni de ANAF, „ca reprezentant al statului român-proprietar al imobilelor ce au fost confiscate şi trecute în proprietatea privată a statului, libere de orice sarcini, în baza unei sentinţe judecătoresti”.

„Notificarea de evacuare s-a realizat în vederea punerii în executare a sentinţei penale nr. 701/26.09.2013, rămasă definitivă prin decizia penală nr. 888/A/08.08.2014, pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti, Secţia a II-a Penală. Termenul pe care îl au la dispoziţie persoanele notificate este de 5 zile lucrătoare de la data notificării, aşa cum este reglementat la art. 1039 din legea nr. 134/2010 privind Codul de procedură civilă, cu modificările ulterioare”, a precizat Fiscul.

„Emisia Antena 3 este în pericol, pentru că un întreg post de televiziune nu se poate muta în mai puţin de o săptămână”, a precizat antena3.ro, citându-l pe directorul Antena 3, Mihai Gâdea: ”Dispuneți o decizie, să plătim chirie sau dați-ne un termen rezonabil în care să ne mutăm”.

Vedetele Antenelor au sărit: „Este punerea în aplicare a unui plan care exista demult”, „Este o execuție”, „Trăim orele în care suntem amenințați că nu ne veți mai vedea de acum înainte”, „E un abuz inimaginabil într-un stat de drept”.

Instanţa a dispus, în august 2014, confiscarea mai multor imobile aparţinând lui Dan Voiculescu, condamnat de Curtea de Apel Bucureşti la zece ani de închisoare în dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare, precum şi celorlalţi inculpaţi. Între aceste imobile erau sediile posturilor de televiziune Antena şi cel al grupului de firme Grivco, pentru un prejudiciu total de circa 60 de milioane de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ