UDMR este optimist, dar cu măsură

714

Maghiarii din judeţul Timiş se pregătesc de alegerile locale ce se apropie. Alte formaţiuni politice s-au grăbit mai tare şi au anunţat cu ceva vreme în urmă pe cine vor miza la scrutin.

Cu un optimism mai degrabă temperat decât exuberant, UDMR-ul a făcut abia acum publice personalităţile care vor intra în lupta pentru locurile în consiliul judeţean şi cele locale. După un obicei, devenit deja tradiţie la această formaţiune, întâi se votează în cadrul intern al partidului fiecare candidat şi abia apoi el devine cunoscut de toată lumea. Dar au lucrat temeinic şi au pregătit liste complete atât pentru conducerea judeţului cât şi pentru Consiliul Local Timişoara. Şi pentru locul de primar al municipiului au în vedere pe cineva.

Cel mai cunoscut dintre politicieni este fără îndoială Molnar Zsolt, ce va ataca scaunul deţinut de actualul primar. Acesta vine cu experienţă de opt ani în Parlamentul României, şi va încerca să aplice în oraşul nostru ce a învăţat la Bucureşti.

Alţi doi capi de listă vor fi mai tânărul avocat Molnár Andras pentru CJ Timiş şi, de asemenea, încă mai puţin experimentatul în politică Farkas Imre pentru CL Timişoara.

Liderul partidului la nivelul judeţului Timiş al UDMR, Halasz Ferenc, a promis că va contiuna o mai veche practică de colaborare cu orqanizaţiile şi partidele minorităţilor etnice. Nu de fiecare dată asta a mers perfect, dar avantajele sunt mai evidente decât minusurile acestei practici. Cei aleşi pe listele comune semnează un protocol de bune practici ce le impune ca după un an să demisioneze din funcţia de consilier lăsând liber locul altui politician.

Uniunea Maghiarilor pregătește liste pentru circa 35 de localități din judeţ unde au o poziţie mai bună.

„Urmează alegerile locale, avem liste pentru consiliul județean și pentru consiliile locale. Nu este vorba despre fiecare localitate, ci doar acolo unde avem o comunitate maghiară mai mare. Vom avea și localități unde vom lansa candidați la primării. Scopul nostru este să păstrăm toţi primarii, viceprimarii și consilierii locali pe care îi avem acum” a declarat, luni, presedintele UDMR Timiş.

LĂSAȚI UN MESAJ