Ciuhandu și Cojocari nu mai au scăpare! Vezi câte milioane de euro au de restituit Primăriei Timișoara

9338

Conform deciziei definitive si irevocabile a Curții de Apel Timisoara, Gheorghe Ciuhandu, care a condus vreme de 16 ani Primăria Timisoarei, va trebui să restituie, în solidar cu Jean Cojocari, secretarul (fost și actual!) al aceleiași instituții, suma de aproximativ cinci milioane de euro.

La mijloc este vorba despre banii cu care a fost finanțată echipa de fotbal Poli Timișoara, patronată de Marian Iancu. Curtea de Conturi a României a stabilit că finanțarea din bani publici a echipei conduse de Iancu, aflat deja la răcoare pentru vreo zece ani, a fost ilegală. Prin urmare, Ciuhandu și Cojocari sunt buni de plată, alături și de alți funcționari publici din primărie.

Cât despre faptul că actualul primar, Nicolae Robu, a amânat o vreme să se constituie parte civilă în procesul prin care Primăria Timișoara are de recuperat imensa sumă de bani de la personajele numite mai sus, lucrurile s-au schimbat, se pare, peste noapte!

Potrivit avocatului Florin Kovacs, primarul Robu a făcut deja diligențele în direcția recuperării celor cinci milioane de euro, stabiliți de justiție ca fiind prejudiciu adus, în fapt, tuturor timișorenilor.

„Din câte stiu eu, domnul Robu a înaintat deja în instanță o acțiune de recuperare a prejudiciului creat de cei în cauză. Primarul a fost citat cu câtva timp în urmă la DNA, unde i s-a pus în vedere să se miște repede cu măsura pomenită. Altfel urma să fie pus și el sub acuzare pentru abuz în serviciu de către procurori”, a declarat pentru Banatul Azi, avocatul Florin Kovacs.

6 COMENTARII

  1. Cind o sa-l ia DNA la intrebari pe el si toata camarila dela primarie notarir si toti functionari care au distrus orasul in special centru,sa verifice daca sunt adevarati proprietari care au vindut locuintele tiganilor,
    SA SE VERIFICE DE UNDE AU AVUT TIGANI ATITEA MILIOANE SI CI INPOZIT AU PLATIT PE BANI CISTIGATI
    CIUHANDRU SI COJOCARI TREBUIE SA PLATEASCA CU BANI SI ANI GREI DE INCHISOARE PENTRU TOATE NEREGURILE DIN ORAS

  2. Curtea de Conturi zice și prostimea priveste. Nimeni nu mai sta să asculte ce spun oamenii care sunt acuzați. Zice Curtea, gata, să le luăm banii, și de aici încolo vom zburda pe iarbă. Asta e manipulare de doi bani. Săriți pe ei că sunt jos și ușor de lovit acum. Niște oase aruncate la fraieri pentru ca haita să-și vadă mai departe de furtișaguri. Asta e toată această mizerie la care eu nu pun botul.

LĂSAȚI UN MESAJ