Tărâţele de psyllium, indispensabile pentru sănătate

366

Indiferent dacă dorim să slăbim, să ne reglăm digestia, glicemia sau să scăpăm de toxinele din organism, putem recurge la tărâţele de psyllium.

Bogate în fibre, tărâţele de psyllium reglează tranzitul intestinal şi detoxifiază organismul. Fibrele acţionează mecanic, nu sunt asimilate de organism, ci au doar rolul unui laxativ.

„Dacă veţi consuma cu regularitate tărâţe de psyllium, colonul va fi curăţat, inclusiv de reziduuri vechi, iar riscul de cancer scade considerabil”, explică dr. Laurenţiu Luca, directorul unei clinici din Bucureşti.

Previn cancerul de colon

Tărâţele de psyllium au capacitatea de „legare” a apei, drept care, atunci când ajung în stomac, se umflă şi dau senzaţia de saţietate. „Dacă veţi consuma tărâţe de psyllium, pofta de mâncare va fi redusă şi, implicit, veţi slăbi. De asemenea, ele formează un gel care absoarbe toxinele şi reduce riscul apariţiei cancerului de colon”, explică dr. Luca.

Ce efecte au

Seminţele de psyllium sunt un laxativ natural care nu are efectele secundare ale celor de sinteză. Ele restabilesc flora intestinală şi ameliorează sindromul colonului iritabil. Cercetătorii de la Universitatea Ottawa au observat că, pentru reducerea valorilor colesterolului, seminţele de psyllium sunt mai eficiente decât recurgerea la o dietă săracă în grăsimi. De asemenea, tărâţele de psyllium au proprietatea de a regla glicemia, deoarece împiedică trecerea rapidă a glucozei din tubul digestiv în sânge.

„Seminţele sau tărâţele de psyllium se adaugă în 200 ml de suc natural, ceai sau apă şi se beau imediat pentru că altfel se transformă rapid în gel. Fibrele acţionează în intestin ca un burete ce absoarbe toxinele şi stimulează tranzitul”, spune dr. Laurenţiu Luca

Situaţii în care se impune detoxifierea:

-depuneri albicioase pe limbă
-oboseală cronică şi trezitul greu dimineaţa
-transpiraţie şi respiraţie urât mirositoare
-constipaţie
-obezitate sau supraponderabilitate
-poftă puternică de dulciuri sau alimente prăjite
-acnee
-hemoroizi
-cancer
-reumatism
-artrită
-diabet
-anxietate
-scăderea capacităţii de memorare

În perioada în care luaţi tărâţe de psyllium este obligatoriu să beţi multă apă.

Sursa: ziarulring.ro

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ